Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ιστορικός «Γύρος του Πειραιά» αναβίωσε στον 34ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας

Ο ιστορικός «Γύρος του Πειραιά» αναβίωσε  στον   34ο Βαρτζάκειο Δρόμο ΥγείαςΟ ιστορικός «Γύρος του Πειραιά» αναβίωσε χθες στον 34ο  Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας, όπου χιλιάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, έτρεξαν σε μια όμορφη διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο.

Ο 34ος   Βαρτζάκειος  Δρόμος  Υγείας περιελάμβανε αγώνες 2.000 μ. για παιδιά και 13.500 μ. για ενήλικες και είχε έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Παιδιών του Δήμου Πειραιά. Μάλιστα, ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά Νίκου Ζοβόλια και Νίκου Σακκά.

Το αθλητικό αυτό δρομικό διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν. και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Την εκκίνηση έδωσαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Η μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά  του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών  του Δήμου Πειραιά.  Θέλουμε ο Πειραιάς σαν πόλη του αθλητισμού να κάνει event, τον κόσμο να περνάει όμορφα και να περνάμε το μήνυμα του αθλητισμού χωρίς αποκλεισμούς ηλικιακούς.  Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά αυτό πρεσβεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οπότε στηρίζουμε κάθε μεγάλο αγώνα».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χιλιάδες Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στην αναβίωση του ιστορικού «Γύρου του Πειραιά», πλημμυρίζοντας με χαμόγελα τους δρόμους της πόλης μας. Μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, ο Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας επέστρεψε στην πόλη μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα,  καθώς με τη μαζική συμμετοχή του ο κόσμος έδειξε ότι επιθυμεί να συμμετέχει σε αθλητικά δρώμενα στην πόλη. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Παιδιών του Δήμου Πειραιά. Επιθυμία μας άλλωστε είναι σε κάθε αθλητικό δρομικό να υπάρχει και ένας κοινωνικός σκοπός. Συγχαρητήρια  στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά  και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  κ.  Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Η μεγάλη συμμετοχή των Πειραιωτών στις δράσεις μας μόνο θετικά μηνύματα μπορεί να στείλει. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο ιστορικός «Γύρος του Πειραιά», ο οποίος μάλιστα είχε να πραγματοποιηθεί από το 2003, αναβίωσε στον 34ο  Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας. Είναι μία ημέρα που θα τη θυμόμαστε όλοι και για τον αριθμό των συμμετοχών και για τη δράση και για το κοινωνικό μήνυμα που περνάμε. Ο Πειραιάς και ο αθλητισμός έχουν άρρηκτους  δεσμούς και αυτό είναι που αντιλαμβανόμαστε σε κάθε μας παρόμοια προσπάθεια».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Άγγελος Σάμιος, τόνισε:

«Ο σκοπός μας εδώ και χρόνια είναι να βγει ο κόσμος στον Πειραιά να τρέξει στην ωραιότερη Ριβιέρα της Μεσογείου. Πιστεύω ότι το πετύχαμε και είμαστε μόνο στην αρχή. Έχουμε τη βοήθεια της Περιφέρειας, της κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου, του Δημάρχου  Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του Ο.Π.Α.Ν., του κ. Ιωσήφ Βουράκη και  πιστεύω ότι στο μέλλον θα τα πάμε ακόμα καλύτερα».

 

Ο ιστορικός «Γύρος του Πειραιά» αναβίωσε  στον   34ο Βαρτζάκειο Δρόμο ΥγείαςΑπό τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και  Διαχείρισης Κρίσεων κ. Βίτσας Γιώργος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρκαριάν Χαρουτιούν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγρανιώτης Μιχάλης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button