Δελτία τύπου

Περίπατος αγάπης και συμπαράστασης στον Πειραιά για τη μικρή Καλλιόπη

Περίπατος αγάπης και συμπαράστασης στον Πειραιά για τη μικρή ΚαλλιόπηΜήνυμα  αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης έστειλε σήμερα η πόλη μας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Πειραιωτών, μαθητών Δημοτικών Σχολείων κ.ά. στον περίπατο για την μικρή Καλλιόπη, τη μαθήτρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Την πρωτοβουλία για την συγκινητική αυτή πρωτοβουλία,  είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 32ου Δημοτικού Σχολείου και η  Συντονιστική Ομάδα Δημοτικών Σχολείων Πειραιά  με τη στήριξη του Δήμου, ενώ το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμμετείχε στον περίπατο.

Σημείο εκκίνησης του περιπάτου ήταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τερματισμός το σχολείο της μικρής Καλλιόπης που βρίσκεται στο Χατζηκυριάκειο.

Οι συμμετέχοντες στον περίπατο είχαν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με ένα συμβολικό ποσό που αντιστοιχεί σε ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο της μικρής Καλλιόπης, για την ενίσχυση της μικρής μαθήτριας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά προσέφερε 10.000 ευρώ στα έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης της μικρής Καλλιόπης, μετά από πρόταση του Δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έχουν ανοιχτεί δεκάδες «κουμπαράδες αγάπης» στους 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς και στην  Α’ Δημοτική Κοινότητα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
Περίπατος αγάπης και συμπαράστασης στον Πειραιά για τη μικρή Καλλιόπη«Είναι πολύ σημαντική  και συγκινητική για την πόλη μας η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας  στον περίπατο αλληλεγγύης για τη μικρή Καλλιόπη.  Είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχος σε μία πόλη που ο ένας στηρίζει τον άλλον, όταν υπάρχει ανάγκη. Κάνουμε μία μεγάλη κινητοποίηση, όλη η πόλη, το σχολείο, οι συμμαθητές της μικρής Καλλιόπης από το 32ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να στηρίξουμε τη μικρή Καλλιόπη και την οικογένειά της. Με τη συμβολή των 10 χιλιάδων ευρώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με το άνοιγμα των κουμπαράδων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για τη συγκέντρωση χρημάτων, δείξαμε  ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη μας σε μια μικρή Πειραιώτισσα. Το ευτυχές είναι ότι πηγαίνει καλά και το σημαντικό είναι ότι όλοι ενωμένοι, βάλαμε ένα λιθαράκι. Να είναι καλά το παιδί και όλα τα παιδιά του κόσμου».

 

Η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 32ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Κλαίρη  Τσεμπελή,  σε δήλωσή της, επεσήμανε:

Περίπατος αγάπης και συμπαράστασης στον Πειραιά για τη μικρή Καλλιόπη«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα  για να περπατήσουμε για την Καλλιόπη μας.  Όλος ο Πειραιάς έχει γίνει μία αγκαλιά για αυτό το παιδί. Καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ μεγάλο όνειρο που είχαμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τη μικρή μας Καλλιόπη. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη  για τη στήριξή τους, τον ΟΑΣΑ, την  Τροχαία Πειραιά  όλους όσοι ήταν δίπλα μας και μάς βοήθησαν  σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Στον περίπατο συμμετείχαν από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι: κα Κυριακή Μπουρδάκου, κ.  Δημήτρης Καρύδης, κα Αθήνα Γλύκα – Χαρβαλάκου,  κα Ασπασία Αλιγιζάκη, και κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου. Επίσης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης  και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button