Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στα εγκαίνια της 24ης Έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στα εγκαίνια της  24ης  Έκθεσης  «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα  και Γεύσεις Ελλάδας»   στο ΠασαλιμάνιΤα εγκαίνια της  24ης  Έκθεσης: «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα  και Γεύσεις Ελλάδας» πραγματοποιήθηκαν χθες στο Πασαλιμάνι, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρο Τσόντο.

Η 24η  Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα  και Γεύσεις Ελλάδας» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν  για αυθεντικές γεύσεις από προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας από τους τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης, αλλά  και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εκτός από τα δεκάδες περίπτερα με τα παραδοσιακά  προϊόντα,  περιλαμβάνει  και  πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

 

Η έκθεση  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Κρήτης, του Ε.Ο.Τ. και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στα εγκαίνια της  24ης  Έκθεσης  «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα  και Γεύσεις Ελλάδας»   στο ΠασαλιμάνιΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  τόνισε ότι η έκθεση «Κρήτη – η Μεγάλη Συνάντηση» αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, λέγοντας πως πρόκειται για μια επιτυχημένη και άρτια διοργάνωση με υψηλή επισκεψιμότητα. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι η έκθεση δίνει τη  δυνατότητα στους  Πειραιώτες και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα, αλλά και προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, επισημαίνοντας: «Ο Πειραιάς και η Κρήτη έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς και είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε στην πόλη μας για ακόμα μια φορά αυτή την έκθεση, η οποία προβάλλει τα κρητικά προϊόντα και αναδεικνύει την πλούσια κουλτούρα του νησιού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σερμάκη για τη συνεργασία και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όσους συμμετέχουν».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στα εγκαίνια της  24ης  Έκθεσης  «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα  και Γεύσεις Ελλάδας»   στο ΠασαλιμάνιΟ διοργανωτής της έκθεσης κ. Νεκτάριος Σερμάκης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, γιατί με τη δική του καταλυτική παρουσία και υποστήριξη διεξάγεται η έκθεση για άλλη μια χρονιά στο Πασαλιμάνι. Τόνισε, ότι από την προσέλευση του κοινού φαίνεται ότι η έκθεση έχει την αποδοχή των Πειραιωτών. Ο κ. Σερμάκης ανέφερε ότι η έκθεση ξεκίνησε ως μια προσπάθεια των παραγωγών να βγει η Κρήτη προς τα έξω και γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μία έκθεση που εκφράζει, εκτός από τα τοπικά προϊόντα, τις πολιτιστικές παραδόσεις του τόπου, αναδεικνύοντας το άρωμα και την κουλτούρα της χώρας.

 

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Παρευρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων, ο πρώην Υφυπουργός και Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής, ο Πρόεδρος του Ομίλου Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιώργος Βουρεξάκης κ.ά.

 

Διάρκεια έκθεσης μέχρι Κυριακή 10/4/2022

Ώρες λειτουργίας: 10:00 -21:00.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button