Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά γιορτάζει  την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με πολυήμερες παιδικές εκδηλώσεις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά γιορτάζει  την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με πολυήμερες παιδικές εκδηλώσειςΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, προγραμματίζει εκδηλώσεις για παιδιά, με πλούσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο,  από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022. Τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να ακούσουν παραμύθια, να αυτοσχεδιάσουν και να ψυχαγωγηθούν με την καθοδήγηση ειδικών εμψυχωτών.

 

Οι  εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά είναι :

 

  1. Δευτέρα 4 Απριλίου

Ιστορία του χωριού, που ο καθένας μπορεί να είναι όπως είναι και να κάνει ό,τι θέλει

της Αγάπης Παπουτσάκη

Τα παιδιά θα παίξουν, θα συνεργαστούν και θα εκφραστούν ελεύθερα σε ένα μέρος, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι: να είναι ο εαυτός τους.

-Ένας σκύλος με τη ρετσινιά του άπιστου, ένα μαύρο περιστέρι και ένα κοράκι που τραγουδάει σαν αηδόνι  προσκαλούν τα παιδιά σε μια περιπέτεια, σε ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα.

Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Εμψυχώτρια: Αγάπη Παπουτσάκη

 

  1. Τρίτη 5 Απριλίου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το …βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ και «Παίζοντας με τις λέξεις» της Τατιάνας Ραΐση – Βολανάκη

Τα παιδιά  θα ακολουθήσουν τη διαδρομή ενός βιβλίου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα και θα παίξουν με τις λέξεις, σε ένα όμορφο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταξίδι, με οδηγούς τη Μαρία Στραπάτσα και τη Ράνια Βασιλειάδη.

Για παιδιά ηλικίας  7-9 ετών

 

  1. Τετάρτη 6 Απριλίου

Webinar. Διαδικτυακή συνάντηση με τους νηπιαγωγούς του Πειραιά για την παρουσίαση του προγράμματος «βαλίτσες της σοφίας». Συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Δημοτικής Βιβλιοθήκης και νηπιαγωγείων. (Θα αποσταλεί link σε όσους δηλώσουν συμμετοχή).

 

  1. Πέμπτη 7 Απριλίου

Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν του Όλιβερ Τζέφερς

 

Μια πρωτότυπη ψυχαγωγική δράση με την οποία τα παιδιά παίζοντας  μαθαίνουν πώς να βοηθήσουν τον Ντάνκαν να φέρει πίσω τα κραγιόνια του.

-Μα που χάθηκαν όλα τα κραγιόνια από την κασετίνα του Ντάνκαν; Αληθεύει, ότι απεργούν, επειδή έχουν παράπονα από αυτόν; Εκείνος το μόνο που ήθελε ήταν να ζωγραφίσει… Πού θα τα ψάξει τώρα; Πώς θα καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους;

Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών

Εμψυχώτρια: Αγάπη Παπουτσάκη

 

  1. Παρασκευή 8 Απριλίου

Όταν όλα αλλάζουν

Βασισμένο στα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση «Το αγόρι στο θεωρείο» και «Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο» και της  Ξένιας  Καλογεροπούλου-Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» με τον εκπαιδευτικό Χρήστο Νικολόπουλο.

Για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών

 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-4126751 & 210 4126752.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button