Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμος Πειραιά σε εκδήλωση του Ομίλου  για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τις άστεγες γυναίκες

Εκδήλωση αφιερωμένη στις άστεγες γυναίκες που φιλοξενούνται στη δομή αντιμετώπισης της φτώχειας στα Καμίνια πραγματοποίησε ο Όμιλος για  την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή  Μπουρδάκου η οποία,  στον χαιρετισμό της, τόνισε:

 «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε μια ιδιαίτερη κατηγορία γυναικών, αυτές που βρίσκονται στον δρόμο, χωρίς στέγη και χωρίς τα βασικά αγαθά για μια αξιοπρεπή διαβίωση, θέλοντας να τους στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν είναι μόνες τους και ότι έχουν ανθρώπους γύρω τους που μπορούν να βασίζονται.

 

Για τον Δήμο Πειραιά η  κοινωνική αλληλεγγύη και η πρόνοια για όσους έχουν ανάγκη παραμένει προτεραιότητα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κάνουν μια πολύ σοβαρή και μεγάλη προσπάθεια, παρά τις αντιξοότητες και την υποστελέχωση που υπάρχει. Διατηρούμε τον ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που και εκεί γίνεται μια σπουδαία δουλειά. Επίσης, στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, έχουμε αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ευάλωτων γυναικών. Και έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Παράλληλα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, έχει απλώσει ένα «δίχτυ» προστασίας και κοινωνικής προσφοράς σ’ ένα ευρύτερο πεδίο.

 

Ο Πειραιάς, ούτως ή άλλως, είναι μια πόλη με κοινωνικές ευαισθησίες, αλληλέγγυα, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι πάρα πολλοί φορείς της πόλης συνεργαζόμαστε, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη: η Περιφέρεια, ο Δήμος, η ΚΟ.Δ.Ε.Π., η Μητρόπολη, ο Ολυμπιακός και άλλοι φορείς και  ιδιώτες, που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια.

 

Αυτές τις δύσκολες ημέρες το μυαλό μας είναι βεβαίως και στις γυναίκες στην Ουκρανία. Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένος με την πόλη της Οδησσού και ο Δήμαρχος εξήγγειλε ότι είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε οικογένειες από εκεί. Εκτός από τη σταθερή και μόνιμη συνεργασία που έχουμε με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διερευνούμε και άλλες συνέργειες με άλλους φορείς και με άλλες δομές, ώστε να σταθούμε πραγματικά δίπλα τους.

 

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο κ. Μαρωνίτη για τη σημερινή συμβολική εκδήλωση και την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία για ακόμα μια φορά στηρίζει με το κοινωνικό της έργο την πόλη μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button