Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κονταδάκη, καθώς και βουλευτές της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη για τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος σε τομείς, όπως είναι η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η κοινωνική πολιτική, αλλά και σε σχέση με τις ευρείες αναπλάσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο του Πειραιά. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την  ένταξη του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Ταμείο Ανάκαμψης, για τη λειτουργία του τραμ και την επιτάχυνση της έλευσης  του μετρό τους επόμενους μήνες και ανέλυσε  τα έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται από το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ο.Χ.Ε, καθώς και του προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τα αναπτυξιακά έργα που επιθυμεί να υλοποιηθούν η Δημοτική Αρχή και άπτονται των αρμοδιοτήτων και των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης έθεσε στον κ. Μαρινάκη το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, την αναγκαιότητα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο στο λιμάνι, καθώς και θέματα που αφορούν την δημοτική περιουσία.

Επιπλέον συζητήθηκαν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Πειραιά, θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η ακραία υποστελέχωση και η έλλειψη πόρων ειδικά στη δύσκολη χρονική συγκυρία, καθώς και μια σειρά προβλημάτων  της πόλης, τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και δουλειάς από όλους.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία για τα ζητήματα αυτά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε:

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κονταδάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, τα προβλήματα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις επιδιώξεις μας για την ανάπτυξη του Πειραιά  και για έργα κομβικής σημασίας, για τα οποία η συμβολή της κεντρικής διοίκησης είναι απαραίτητη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία για εμένα, καθώς δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, γεγονός που δείχνει ένα ενδιαφέρον μη- προσχηματικό. Η συνεργασία μας με την κυβέρνηση είναι παραγωγική και υλοποιούνται σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες αποτελούσαν  αιτήματα δεκαετιών της πόλης μας.  Προφανώς μένουν να γίνουν ακόμα πολλά και απαιτούν επιτάχυνση από όλους. Γεγονός ωστόσο είναι ότι ο Πειραιάς μέρα με τη μέρα κάνει όλο και μεγαλύτερα βήματα προόδου και το μέλλον του είναι ακόμη πιο αισιόδοξο με περισσότερη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να βελτιώσουμε την πόλη  μας, είμαστε σε ένα καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά και υπεύθυνα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη για το ενδιαφέρον του. Χαίρομαι επίσης, που στον Πειραιά υπάρχει μια καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των βουλευτών, των Επιμελητηρίων, των φορέων. Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούται η πόλη μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

 

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε σε δήλωσή του:

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη«Ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πειραιά. Είναι μια ξεχωριστή επίσκεψη η επίσκεψή μας Δήμο Πειραιά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνεχών επισκέψεών μας σε Δήμους της Αττικής και νομούς όλης της Ελληνικής Περιφέρειας.

Θέλω καταρχάς να συγχαρώ προσωπικά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή για την εξέλιξη που έχει η πόλη του Πειραιά, όπου σε συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση υλοποιούνται τα έργα, τα οποία είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά. Έχουμε αρχίσει και βλέπουμε και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτά που λέγονται προεκλογικά να υλοποιούνται μετεκλογικά,  κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας δεν ήταν πάντα αυτονόητο.

Βλέπουμε αλλαγή στην κουλτούρα της διοίκησης, με συνεργασίες, με ανοιχτές πόρτες του Δήμου, με έργα όπως το τραμ, το μετρό, που σε λίγους μήνες θα είναι παραδοτέο στους πολίτες, όλα να οδηγήσουν στην αναβάθμιση μιας πόλης, που για μένα έχει ξεχωριστή σημασία, αν και δεν έχω μεγαλώσει εδώ, δεν μένω εδώ, μένω κοντά στην Αθήνα, έρχομαι συχνά ως δικηγόρος, την επισκέπτομαι συχνά και βλέπω βδομάδα  – βδομάδα, μήνα-μήνα, μέρα – μέρα κυριολεκτικά να έχει μία άλλη εικόνα.

Συζητήσαμε για τα προβλήματα. Αυτός είναι και ο δεύτερος λόγος των επισκέψεών μας, τα καταγράψαμε και θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο να συμβάλουμε στην επίλυσή τους. Συζητήσαμε για τα ζητήματα στελέχωσης του δήμου, εξειδίκευσης υπαλλήλων για να «τρέξουν» ζητήματα ψηφιακής επανάστασης, τα οποία προχωρούν και εδώ, καθώς και ζητήματα υποδομών. Νομίζω ότι αυτές οι συζητήσεις μόνο καλό κάνουν. Εμείς είμαστε δίπλα στους πολίτες όλο τον χρόνο,  κάθε μέρα και αυτό είναι το χρέος και το καθήκον μας».

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά και Νήσων κ.κ.: Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος και  κα Νόνη Δούνια, οι Αντιδήμαρχοι κα Ασπασία Αλιγιζάκη, κα Κυριακή Μπουρδάκου και κ.κ.: Δημήτρης Αράπης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα»  κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βίτσας και Αντώνης Μοραντζής, ο Διευθυντής  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. κα Ευαγγελία Αγαλοπούλου – Πετράκου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button