Δελτία τύπου

«Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ» Ενημερωτική δράση για τα οφέλη του εμβολιασμού από τον Δήμο Πειραιά

«Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ»  Ενημερωτική δράση για τα οφέλη του εμβολιασμού από τον Δήμο ΠειραιάΟ Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, συνεχίζει να συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία της δημόσιας υγείας, με την ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της covid-19.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική δράση μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών με κεντρικό μήνυμα «Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ», κατά την οποία διανέμεται στους κατοίκους ενημερωτικό έντυπο, καθώς και δωρεάν αντισηπτικά  gel και μάσκες ατομικής προστασίας μιας χρήσης.

Η δράση πραγματοποιείται σε κεντρικά σημεία και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων Πειραιά, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις λαϊκές αγορές  και αλλού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην ενημέρωση και κατ΄ επέκταση στην ευαισθητοποίηση των  μαθητών σχετικά με τον εμβολιασμό, στους οποίους προσφέρονται επιπλέον και mousepads.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, βρέθηκαν στη χθεσινή δράση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ»  Ενημερωτική δράση για τα οφέλη του εμβολιασμού από τον Δήμο Πειραιά«Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, που σχετίζεται με την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών. Με τη δράση «Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ» στέλνουμε μήνυμα για τα οφέλη του εμβολιασμού, καθώς υπάρχει ακόμη ένα ποσοστό συμπολιτών μας, που δυστυχώς δεν έχουν πειστεί και τους οποίους οφείλουμε να πείσουμε,  κυρίως, όμως δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών. Η πανδημία μπορεί να είναι πιο ήπια και ενδεχομένως να μετατραπεί σε μια γρίπη, αλλά θα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και περιορισμοί. Είναι λοιπόν υποχρέωση και της Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες, έστω και αν αυτή τη στιγμή η πανδημία δεν είναι στο ζενίθ της.  Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την  προστασία της δημόσιας υγείας και σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε ικανοποιημένοι. Εύχομαι η πανδημία να λήξει οριστικά, αλλά όσο υπάρχει οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να υλοποιούμε ανάλογες δράσεις».

 

Η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, ανέφερε σε δήλωσή της :

«Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ»  Ενημερωτική δράση για τα οφέλη του εμβολιασμού από τον Δήμο Πειραιά«Ο Δήμος Πειραιά μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για τα οφέλη του εμβολιασμού, η οποία θα διαρκέσει έναν μήνα. Κυρίως, στοχεύουμε σε νεαρές ηλικίες και έξω από σχολικές μονάδες όπου προσφέρουμε μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά  gel και στους μικρούς μας φίλους mousepads με το συνθηματικό της δράσης «Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ». Για μια ακόμα φορά αποδεικνύουμε ότι είμαστε κοντά στους δημότες και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία».

 

 

 

Επισυνάπτεται το ενημερωτικό έντυπο  της δράσης «Εμβολιάζομαι, ΞενοιάΖΩ»

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button