Δελτία τύπου

Δράση του Δήμου Πειραιά στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο της πόλης για την προστασία των ζώων

Δράση του Δήμου Πειραιά στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο της πόλης για την προστασία των ζώωνΜια πρωτότυπη δράση που σκοπό είχε να καλλιεργηθεί η φιλοζωία ως στάση ζωής στα παιδιά, προκειμένου να μειωθεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κακοποίησης  και της εγκατάλειψης των ζώων, πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

 

Η δράση αυτή  έγινε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά  σε συνεργασία με την εταιρεία  «PET HELP» που ειδικεύεται στις υπηρεσίες υγείας και διαχείρισης ζώων και με τη συμμετοχή κλιμακίου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

 

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά  και να σέβονται τα ζώα (αδέσποτα ή δεσποζόμενα), καθώς και να απολαύσουν μια  εντυπωσιακή επίδειξη αστυνομικών σκύλων,  που συμμετέχουν σε δράσεις της αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος,  από τους εκπαιδευτές τους, στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

Δράση του Δήμου Πειραιά στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο της πόλης για την προστασία των ζώωνΤην επίδειξη των αστυνομικών σκύλων παρακολούθησαν ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Ελένη Σαββάκη, ο κ. Ιωάννης Κάραλης από την εταιρεία  «PET HELP», ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών  Αστυνομικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Γιώργος Μπάλος, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά κα Σοφία Χαλκιά και  ο κτηνίατρος κ. Γιάννης Ηλιάδης.

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Δράση του Δήμου Πειραιά στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο της πόλης για την προστασία των ζώων «Βρεθήκαμε στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη δράση, καθώς τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Ταυτόχρονα, αστυνομικά σκυλιά έκαναν επίδειξη για το πως μπορούν να εντοπίσουν εκρηκτικές ύλες, ναρκωτικές ουσίες ή να επιτεθούν και να ακινητοποιήσουν κάποιον κακοποιό. Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οφείλουν και θέλουν να μάθουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα ζώα, να τα αγαπούν και τι πρέπει να τους εξασφαλίζουν. Άλλωστε ένα ζωάκι συντροφιάς  δεν είναι παιχνίδι. Αν και ο Δήμος Πειραιά είχε μείνει λίγο πίσω στο θέμα της φροντίδας των ζώων, τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα, τόσο με τη σταθερή μας συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ, το οποίο περιθάλπει τα αδέσποτα σκυλιά, όσο και με στειρώσεις σε γάτες από τη Δ/νση Περιβάλλοντος, καθώς και με την τοποθέτηση ταϊστρών για τη σίτιση των αδέσποτων σε πάρκα, πλατείες και διάφορα σημεία της πόλης. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη δράση αυτή και σε άλλα σχολεία, ώστε να προσφέρουμε  στους μαθητές μας σωστή ενημέρωση».

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

Δράση του Δήμου Πειραιά στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο της πόλης για την προστασία των ζώων«Σήμερα, με μεγάλη μας χαρά παρακολουθήσαμε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο κάτι νέο και πρωτόγνωρο για  τον Δήμο μας. Σε συνεργασία με την επιχείρηση «PET HELP» του κ. Ιωάννη  Κάραλη, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου με τη συμμετοχή κλιμακίου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, παρουσιάσαμε μέρος των δυνατοτήτων των σκύλων της αστυνομίας.

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μικρών συμπολιτών μας για τον σεβασμό των ζώων, αλλά και στην κατανόηση των ικανοτήτων που αποκτούν οι τετράποδοι φίλοι μας, μετά από εκπαίδευση».

 

Η Διευθύντρια του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Ελένη Σαββάκη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

Δράση του Δήμου Πειραιά στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο της πόλης για την προστασία των ζώων«Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών απέναντι στα ζώα. Πρόκειται για ένα project που γίνεται για πρώτη φορά σε Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με την εταιρεία «PET HELP».

Το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, η μικρή μας κοινωνία, η πηγή της ζωής. Δεν καλλιεργούμε μόνο τη γνώση, αλλά και συμπεριφορές. Αν από μικρά παιδιά μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας και τα ζώα, μεγαλώνοντας θα μειωθεί η βία και κανένας ενήλικας δεν θα κακοποιήσει και  δεν θα  εγκαταλείψει ζώα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button