Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην επετειακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για τα 122 χρόνια από την ίδρυσή του

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης παρευρέθηκαν στην επετειακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο οποίος συμπλήρωσε 122 χρόνια λειτουργίας και δράσης από την ίδρυσή του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισαγωγική του ομιλία, αφού εξήρε τη μεγάλη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου στην ανάπτυξη του Πειραιά σε αυτά τα 122 χρόνια, επικεντρώθηκε στα σημαντικά θέματα της πόλης και στις πρωτοβουλίες του δήμου. Μίλησε για  μία παραγωγική και δυναμική συνεργασία, η οποία έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με την ίδρυση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας, με τη στήριξη του δήμου, ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες  επλήγησαν από την πανδημία. Επίσης, με τη λειτουργία του Blue Lab και τη διεξαγωγή των διαγωνισμών Blue Growth, καθώς και με τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες μεταξύ φορέων, Πανεπιστημίου, Δήμου, Επιμελητηρίων μιλώντας για μία στρατηγική συμμαχία.

«Στόχος μας είναι η  υλοποίηση κοινών δράσεων, η ανάδειξη της εμπορικής αγοράς, η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να είμαστε μέρος στην ανάπτυξη της πειραϊκής  επιχειρηματικότητας και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

Στη συνεδρίαση μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες στήριξης της επιχειρηματικότητας από τον Δήμο Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσο αναπτύσσεται η πόλη αναπτύσσεται και το επιχειρείν. Ο Δήμος Πειραιά, υπογράμμισε ο κ. Καρύδης, στοχεύει στην τόνωση της ανάπτυξης και στο άνοιγμα νέων δρόμων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, όπου θα δικτυωθούν όλες οι επιχειρήσεις του Πειραιά σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για την παρουσία του στη συνεδρίαση, καθώς και για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει, με επιστέγασμα το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του Εμπορικού Συλλόγου και του Ινστιτούτου Ελληνικής Συνομοσπονδίας  Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που υπεγράφη πρόσφατα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button