Δελτία τύπου

Ράμπα για την πρόσβαση  ατόμων  με αναπηρία στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου από τον Δήμο Πειραιά

Μια νέα, σύγχρονη ράμπα για άτομα με αναπηρία κατασκευάστηκε από τον Δήμο Πειραιά στην είσοδο του χώρου περιπάτου στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης στην περιοχή.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση και την ίδια δυνατότητα με όλους τους επισκέπτες για βόλτα, στον χώρο περιπάτου του Μικρολίμανου. 

Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Θανάση Βίγλα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου,  επισκέφθηκαν σήμερα το σημείο που έχει δημιουργηθεί η ράμπα  και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην πρόσβαση και την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Ράμπα για την πρόσβαση  ατόμων  με αναπηρία στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου από τον Δήμο Πειραιά«Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη ράμπα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης, καθώς επιτρέπει την εύκολη και άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία ή με δυσκολία στην κίνηση, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι η βόλτα στο Μικρολίμανο. Συζητήσαμε επίσης για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή και θα είμαστε σε μια συνεχή επαφή για νέες συνέργειες και παρεμβάσεις. Αποτελεί καθήκον, αλλά και ηθικό μας χρέος, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις στην πόλη μας, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία».

 

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Θανάσης Βίγλας, δήλωσε:

Ράμπα για την πρόσβαση  ατόμων  με αναπηρία στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου από τον Δήμο Πειραιά«Νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά που ο Δήμαρχος έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο έργο, με το οποίο δεν έχει αποκλείσει τα άτομα με αναπηρία. Σε αυτόν τον περίπατο που είναι για όλο τον κόσμο συμμετέχουμε και εμείς. Βλέπουμε λοιπόν ότι ένα αναπηρικό αμαξίδιο θα μπορεί να κινηθεί, να χαρεί τα μαγαζιά, τον κόσμο, την κίνηση, τον ήλιο, τη θάλασσα. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες που θα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνική τους ένταξη, γιατί τα άτομα με αναπηρία ζουν στο περιθώριο, με κοινωνικό αποκλεισμό. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον κ. Μώραλη».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button