Δελτία τύπου

Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά   σε πρόσφατη συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε   δύο ψηφίσματα σχετικά με το car terminal transit αυτοκινήτων της COSCO  στο «Παλατάκι» και με τους 166 συμβασιούχους   που προσλήφθηκαν στον Δήμο  για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Τα ψηφίσματα έχουν ως εξής:

Για το car terminal transit αυτοκινήτων της COSCO στο «Παλατάκι»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την ενέργεια της COSCO  να μετατρέψει για 3η φορά τον χώρο εγκαταστάσεων κρουαζιέρας της Δημοτικής περιουσίας <Παλατάκι>, σε car terminal transit αυτοκινήτων.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς παραβιάζονται η σύμβαση παραχώρησης του λιμένα (νόμος 4404/16) και η Αρχαιολογική Νομοθεσία.

Πρόκειται για ασύμβατη χρήση σε κατοικημένη περιοχή μόλις 50 μέτρα, από τις κατοικίες, η οποία επιφέρει επιπτώσεις στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και παρεμπόδιση στις παραδόσεις και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων.

Καλούμε τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, το Α και Β τελωνείο Πειραιά και την COSCO, να συμμορφωθούν σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης και την Αρχαιολογική νομοθεσία και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποσυρθούν τα αυτοκίνητα από τον χώρο και να μην χρησιμοποιηθεί εκ νέου η περιοχή <Παλατάκι>, για οποιαδήποτε χρήση που δεν έχει σχέση με τον τουρισμό, την αναψυχή ή τον πολιτισμό».

 

Για τους  166 συμβασιούχους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στον Δήμο

για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

 «Οι 166 συμβασιούχοι COVID -19, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην αρχή της εμφάνισης του COVID ακριβώς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας μετά από 20 μήνες στην εργασία τους δηλώνουμε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button