Δελτία τύπου

Ενέργειες του Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Ενέργειες του Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΆμεσα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας επέδειξε ο Δήμος Πειραιά,  αμέσως μόλις έπληξαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη χώρα μας.

Αν και στον Πειραιά δεν υπήρξαν έντονα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι  αρμόδιες  υπηρεσίες με τα ειδικά οχήματα βρέθηκαν στους δρόμους του Πειραιά ρίχνοντας αλάτι, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχείρησαν στο οδικό δίκτυο, όπου κρινόταν απαραίτητο, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Ενέργειες του Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΜάλιστα, σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Βίτσας, βρέθηκαν στον Προφήτη Ηλία, όπου επιχείρησαν οχήματα του Δήμου.

Υπενθυμίζεται, ότι συνεχίζει να λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη  βάση στη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων (Μυκάλης 51, Καμίνια  216 8003076,  216 8003077), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Βεβαιώσεις στους πολίτες για την απουσία τους από την εργασία

Επιπλέον, ο  Δήμος Πειραιά χορηγεί βεβαιώσεις  στους πολίτες για τη δικαιολόγηση της απουσίας τους από την εργασία  την 25η  Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη.

Οι πολίτες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.piraeus.gov.gr   μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση ή να υποβάλλουν  ηλεκτρονικά αίτηση.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Ενέργειες του Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας«Ο Δήμος Πειραιά είναι σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της, άμεσα, αποτελεσματικά και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Στον Δήμο μας δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε  την ιδιαιτέρως σφοδρή χιονόπτωση  άλλων Δήμων, ωστόσο υπήρξε σωστός συντονισμός των αρμόδιων  υπηρεσιών, οι οποίες ήταν καλά προετοιμασμένες, επιχείρησαν στους δρόμους της πόλης και εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλλαν σ΄ αυτή την προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες. Με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καλώ τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button