Δελτία τύπου

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά είναι δίπλα στα θύματα βίας

Επίσκεψη Γιάννη Μώραλη και  Μαρίας  Συρεγγέλα στον Ξενώνα

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ξενώνα  ο κ. Μώραλης και η κα Συρεγγέλα, συναντήθηκαν με τα στελέχη του ξενώνα, τα οποία και συνεχάρησαν για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης και τη φιλοξενίας που προσφέρουν σε γυναίκες θύματα βίας και στα ανήλικα παιδιά τους, ενώ η Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μώραλη που στηρίζει το σημαντικό έργο του ξενώνα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου με την Υφυπουργό, στην οποία συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά  κ. Νίκος Πλατανησιώτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

Ο κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Υποδέχθηκα σήμερα με χαρά  την Υφυπουργό κα Συρεγγέλα, με την   οποία επισκεφθήκαμε,  μαζί με την Αντιδήμαρχο Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου και τον Διευθυντή Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά  κ. Νίκο Πλατανησιώτη, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα στελέχη του ξενώνα, τα οποία επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Ο Δήμος Πειραιά, τόσο με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, όσο και με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας  έχει αποδείξει εμπράκτως ότι  στέκεται  δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και σε όσες έχουν ανάγκη. Ο ξενώνας παρέχει  ασφαλή διαμονή στις γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους, καθώς επίσης  προστασία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη, ανήμπορη  και απροστάτευτη απέναντι στη βία.  Κανενός είδους βία, είτε σωματική είτε λεκτική είτε ψυχολογική, δεν είναι αποδεκτή και όποιος υφίσταται μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να μπορεί να μιλάει χωρίς φόβο. Είμαστε υπερήφανοι διότι ο ξενώνας στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, που στηρίζει τις κακοποιημένες γυναίκες και τις βοηθά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ζωή τους σε νέες βάσεις,  με ασφάλεια. Σκοπός μας είναι να ξεπεράσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες  και να   αυτονομηθούν.  Δεν πρέπει,  για οποιονδήποτε λόγο,  να υπάρχει συγκάλυψη της βίας από κανέναν και όλοι μας οφείλουμε να ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι καθήκον όλων μας, της Πολιτείας και των αρμοδίων αρχών να εξασφαλίσουμε  σε κάθε γυναίκα να ζει  ελεύθερη, με ασφάλεια. Ευχαριστώ την Υφυπουργό για την παρουσία και το ενδιαφέρον της».

 

Η κα Μαρία Συρεγγέλα σε δήλωσή της τόνισε ότι «ο Δήμος Πειραιά είναι δίπλα στα θύματα βίας. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από τον Ξενώνα Φιλοξενίας και το Συμβουλευτικό Κέντρο στηρίζουν δεκάδες γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και τις βοηθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.  Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται βία και να παραμένει σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει γυναίκα που να απευθύνεται στο Δίκτυο Δομών μας και να μην μεταφέρεται σε ασφαλές κατάλυμα, όταν το επιθυμεί.

Ο Ξενώνας του Δήμου Πειραιά – που είναι ένας από τους 19 Ξενώνες του Δικτύου Δομών μας και λειτουργεί καθημερινά, όλο το 24ωρο – είναι στο πλευρό των θυμάτων, παρέχοντάς τους δωρεάν ασφαλή διαμονή».

 

Σημειώνεται, ότι η κα Συρεγγέλα προσέφερε, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου, είδη πρώτης ανάγκης στις γυναίκες, καθώς και παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button