Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

«Κόκκινη Νύχτα» – Μια γιορτή όλη η πόλη στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά

«Κόκκινη Νύχτα» – Μια γιορτή όλη η πόλη στο εμπορικό κέντρο του ΠειραιάΣε μια πρωτόγνωρη ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης «αγκάλιασαν» την  «Κόκκινη Νύχτα», «πλημμυρίζοντας» τους εμπορικούς δρόμους  της πόλης, μέχρι αργά το βράδυ.

Η  «Κόκκινη Νύχτα» διοργανώθηκε  για πρώτη  φορά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου:  «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές», με στόχο τη στήριξη της αγοράς, καθώς και να μεταδοθεί  το μήνυμα των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την πόλη, προσφέροντας μια μοναδική γιορτινή εμπειρία στους Πειραιώτες και στους επισκέπτες.

Ο Πειραιάς «ντύθηκε» στα κόκκινα με  τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη  νύχτα, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό ελκυστικές τιμές  και ειδικές εκπτώσεις.

«Κόκκινη Νύχτα» – Μια γιορτή όλη η πόλη στο εμπορικό κέντρο του ΠειραιάΞυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, από νωρίς το απόγευμα κατέκλυσαν τους δρόμους του Εμπορικού Κέντρου και έβαλαν μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου,  πλαισίωσε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τις δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο!

Κέφι και χαρά «σκόρπισαν» τα μουσικά και χορευτικά δρώμενα που εξελίσσονταν από το πρωί,  σε δεκάδες σημεία του Πειραιά,  όπως στην πλατεία Αλεξάνδρας με  το «Χωριό των Ξωτικών», που ήταν  «πλημμυρισμένο» από παιχνίδια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, λάμψη, πολύχρωμα φωτάκια, ελαφάκια και έλκηθρα, τον Άγιο Βασίλη στον θρόνο του, ξωτικά και  ζογκλέρ.

Οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ακούσουν γιορτινά τραγούδια από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά,  από το Φωνητικό Σύνολο LIBRO CORO,  από DJ,  καθώς επίσης  και να ψυχαγωγηθούν  με λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, πίνοντας ζεστό κρασί και ροφήματα και απολαμβάνοντας κεράσματα από σπουδαστές των ΙΕΚ της πόλης.

«Κόκκινη Νύχτα» – Μια γιορτή όλη η πόλη στο εμπορικό κέντρο του ΠειραιάΤο πνεύμα των Χριστουγέννων «ζωντάνεψε» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη μέθοδο του 3D projection mapping, το εμβληματικό κτήριο της πόλης «πλημμύρισε»  με γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.  Η μοναδική Χριστουγεννιάτικη προβολή με τη μέθοδο του 3d animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, θα επαναλαμβάνεται και  σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων.

 

«Κόκκινη Νύχτα» – Μια γιορτή όλη η πόλη στο εμπορικό κέντρο του ΠειραιάΜια «θρυλική» νότα προσέδωσε στο γιορτινό event  η μασκότ  του Ολυμπιακού, η οποία  μοίρασε  συμβολικά δώρα και  φωτογραφήθηκε  με δεκάδες  παιδιά!

Το «τρένο της χαράς», έκανε βόλτες στο κέντρο της πόλης και  «σκόρπισε» το πνεύμα των Χριστουγέννων!  Μέσα στο τρενάκι   υποδέχθηκε τους επιβάτες μια τρελή-τρελή παρέα ξωτικών!   Το τρένο των ξωτικών  άφησε  το στίγμα του, τις καραμέλες του και τις χαρούμενες φωνές των ξωτικών στο εμπορικό κέντρο. Η επιβίβαση και η αποβίβαση του κόσμου επιτρεπόταν σε όποια στάση επιθυμούσε.

 

 

«Κόκκινη Νύχτα» – Μια γιορτή όλη η πόλη στο εμπορικό κέντρο του ΠειραιάΠαράλληλα, το Destination Piraeus, μέσα από τις σελίδες του στο facebook και στο  Instagram, διοργάνωσε στο πλαίσιο της «Κόκκινης Νύχτας, έναν μεγάλο ανοιχτό διαγωνισμό,  με πλούσια δώρα!

Ειδικά για την «Κόκκινη Νύχτα» ο Πύργος του Πειραιά, εντυπωσίασε φωτισμένος σε γιορτινό κόκκινο χρώμα, συμμετέχοντας στη γιορτή της πόλης.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η  «Κόκκινη Νύχτα», η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώσαμε με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, καθώς πάρα πολλοί Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης μας, επισκέφθηκαν την αγορά του Πειραιά, πλημμύρισαν τους εμπορικούς δρόμους και γέμισε η πόλη μας χαρούμενα πρόσωπα σε ένα άκρως εορταστικό σκηνικό! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, η οποία συνέβαλλε στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης των καταστημάτων της πόλης μας, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του   Εμπορικού  Συλλόγου Πειραιά Θοδωρή Καπράλο για την άψογη συνεργασία και την Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη για τη συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη στήριξη, την ενίσχυση και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Χρόνια πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους»!

 

 

Η Αντιδήμαρχος  Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της,  επεσήμανε:

«Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με μουσικές, χρώματα και Χριστουγεννιάτικες δράσεις, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά στην πόλη μας, η «Κόκκινη Νύχτα». Οι δρόμοι της πόλης  «πλημμύρισαν» από Πειραιώτες και επισκέπτες που διασκέδασαν με τις εορταστικές δράσεις και αγόρασαν προϊόντα από την αγορά του Πειραιά σε ελκυστικές τιμές.

Ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη νότα έδωσαν επίσης,  στο Δημοτικό Θέατρο οι Χριστουγεννιάτικες προβολές με τη μέθοδο του 3d animation mapping και τα διαδραστικά παιχνίδια. Ο Δήμος Πειραιά με τις πρωτοβουλίες του, στηρίζει έμπρακτα  την αγορά της πόλης.  Εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα σε  όλους».

                                                   

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θοδωρής Καπράλος, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία  η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ», με δίωρη παράταση λειτουργίας των καταστημάτων και πολλές εκδηλώσεις. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, αγκάλιασε την προσπάθειά μας, επισκέφθηκε την πόλη, την αγορά της και διασκέδασε με τις εορταστικές δράσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή, αναδεικνύει την εξωστρέφεια της πόλης και της αγοράς

της και το μητροπολιτικό χαρακτήρα τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας κ. Γιάννη Μώραλη που στήριξε την πρότασή μας, την Αντιδήμαρχο κα Ζαρακέλη για την αδιάκοπη στήριξή της

και να συγχαρώ όλους όσοι   συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Ήταν ένα πρώτο δείγμα ενεργειών που προκύπτουν από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα με τον Δήμο.

Εύχομαι  η «Κόκκινη Νύχτα» να γίνει ένας θεσμός για τον Πειραιά και κάθε χρόνο να είναι μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη μας.

Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά».

 

 

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus, ΟΠΑΝ, Β’Δημοτική Κοινότητα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button