Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Γιορτινά τραγούδια  και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά  στο  Δημοτικό Θέατρο

Γιορτινά τραγούδια  και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο «πλημμύρισαν» το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στη  Χριστουγεννιάτικη  συναυλία   που  συνδιοργάνωσαν  το   Πρότυπο   Μουσικό   Κέντρο   Πειραιά,   η   Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης»  του  Δημοτικού Θεάτρου την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στον Πειραιά  –  Γιορτές στις Γειτονιές».

Γιορτινά τραγούδια  και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο  στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά  στο  Δημοτικό ΘέατροΣτην ιδιαίτερη  αυτή  μουσική συνάντηση συνέπραξαν  η Παιδική Χορωδία υπό τη διδασκαλία της Ματθαίας Σπιταδάκη, το Φωνητικό σύνολο του ΠΜΚΠ Φωνές γυναικών υπό την επίβλεψη της Αντιγόνης Κερετζή, η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, καθώς και οι σπουδαστές Νάντια Ζαχούρ και Χαρά Τσιγαρίδα, από την τάξη Μονωδίας  της σοπράνο Μαρίτας Παπαρίζου του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά. Στο πιάνο συνόδευσαν η καθηγήτρια του ΠΜΚΠ κα Μαρία Γκόλγκαρη και η απόφοιτος του ΠΜΚΠ κα Μαριάννα Κακαβά.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Ιωάννη – Σέργιου Μαγιάτη, «ταξίδεψε» τους παρευρισκόμενους  με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από  όλο τον κόσμο. Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών συνέπραξε στο τραγούδι η καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού κα  Ματθαία Σπιταδάκη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Γιορτινά τραγούδια  και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο  στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά  στο  Δημοτικό Θέατρο«Είναι μια γιορτινή συναυλία  στο Δημοτικό Θέατρο, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου μας και  το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά. Συμμετέχουν μικρά  και μεγαλύτερα παιδιά σε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά.  Εγώ έχω κι έναν προσωπικό λόγο, οπότε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρευρίσκομαι,  αφού συμμετέχει η κόρη μου για πρώτη φορά.  Διανύουμε γιορτινές ημέρες και παρά την πανδημία, με τα κατάλληλα μέτρα, οι στιγμές αυτές είναι όμορφες για την πόλη μας. Είναι σημαντικό που οι εορταστικές μας δράσεις δημιουργούν  στον Πειραιά ένα γιορτινό κλίμα, στέλνοντας μηνύματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας. Χρόνια πολλά, με υγεία σε όλους!».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,   ανέφερε: 

Γιορτινά τραγούδια  και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο  στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά  στο  Δημοτικό Θέατρο«Σήμερα είναι και επίσημα η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που γίνεται στο Δημοτικό μας Θέατρο, από μια πολύ όμορφη συνεργασία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου και της Φιλαρμονικής μας. Η μουσική είναι «ατίθαση», οπότε οι καθηγητές μας έχουν κάνει τρομερή δουλειά για να μπορέσουν να έχουν αυτό  το αποτέλεσμα.

Το 2021, παρά τις δυσκολίες,  ήταν μια σημαντική χρονιά όσον αφορά το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο, γιατί μετά από 27 χρόνια καταφέραμε και φτιάξαμε ένα παράρτημα στο κέντρο του Πειραιά. Αν δεν είχαμε τη βοήθεια του Δημάρχου, δεν θα τα είχαμε καταφέρει.  Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και εξυπηρετεί   κόσμο από όλες τις γειτονιές της πόλης.

Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε όλους».

 

O διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Έχουμε τη χαρά, μετά από πολύ καιρό, να μπορούμε να εμφανιστούμε δια ζώσης, να κάνουμε την πρώτη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με  τη Φιλαρμονική  Ορχήστρα  Πνευστών του Δήμου Πειραιά και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο.

Είναι ευτυχία να συνδέονται οι φορείς του  πολιτισμού του Πειραιά και να συνεργάζονται. Να ευχηθώ καλή χρονιά και χρόνια πολλά».

 

Ο αρχιμουσικός  της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά

κ. Ιωάννης  – Σέργιος  Μαγιάτης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

Γιορτινά τραγούδια  και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο  στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά  στο  Δημοτικό Θέατρο«Είναι πολύ όμορφη αυτή η στιγμή που συνεργάζονται  τρείς φορείς του Δήμου Πειραιά: το Δημοτικό Θέατρο, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και η Φιλαρμονική.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για τη στήριξη. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει τη συναυλία, γιατί όλοι μας, τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε, έχουμε ανάγκη από χαρά και ψυχαγωγία.

Χρόνια πολλά  και υγεία σε όλους».

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης και  ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  Πνευστών του Δήμου κ.  Ιωάννης – Σέργιος Μαγιάτης.

 

  • Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία  πραγματοποιήθηκε   με όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button