Δελτία τύπου

Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Πειραιά  στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» 

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης  «Τζάνειο»  και «Μεταξά», διοργάνωσε για ακόμα μια εορταστική περίοδο ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά στόλισε στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας,

δύο φυσικά Χριστουγεννιάτικα δένδρα με λαμπιόνια και εντυπωσιακά στολίδια,  τα οποία κοσμούν τους προαύλιους χώρους τους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών  του Δήμου Πειραιά με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της σκόρπισε τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στους  ασθενείς   Χριστουγεννιάτικες νότες  χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.

 

Οι δράσεις αυτές  εντάσσονται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου  «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Πειραιά   στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» «Επιθυμία μας με τις εορταστικές δράσεις που διοργανώσαμε, είναι να εκφράσουμε για ακόμα μια γιορτινή περίοδο τη στήριξη και  την αλληλεγγύη μας στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης μας για το έργο που επιτελούν.

Ο Δήμος Πειραιά δεν ξεχνά αυτές τις ημέρες τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης μας, καθώς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εξακολουθεί να μάχεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.   Χαίρομαι που οι αύλειοι χώροι του Τζανείου και του Μεταξά «γέμισαν» από χαμόγελα και από ελπίδα. Άλλωστε  τέτοιου είδους δράσεις, ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες, δίνουν μία νότα αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη. Ως Δήμος θα συνεχίζουμε με κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες να είμαστε έμπρακτα δίπλα τους και να στηρίζουμε ουσιαστικά το έργο τους».

 

Ο Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο» κ. Ηλίας Γουζούασης,  δήλωσε:

Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Πειραιά   στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» «Ρόλος, έργο και αυτοσκοπός του νοσοκομείου μας είναι η καθημερινή προσφορά υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες  μας  που προσέρχονται καθημερινά.

Εξασφαλίζουμε σε όλους το πολύτιμο αγαθό που είναι η υγεία, στηρίζουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρέχοντας απρόσκοπτα τη βοήθειά μας στους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα προέλευσης, καταγωγής και πεποιθήσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις πράξεις  αλληλεγγύης  που αμέριστα προσφέρει στο Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο».

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, τα ξωτικά των Χριστουγέννων στόλισαν στον προαύλιο χώρο ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τη δράση αυτή πλαισίωσαν  με χριστουγεννιάτικες μελωδίες,   μουσικοί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Πειραιά αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους νοσηλευόμενους, καθώς και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα σημαντική τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Θα προσφέρει περισσή  χαρά και στα παιδιά που προσέρχονται στο Νέο Εμβολιαστικό κέντρο που εγκαινιάστηκε στο χώρο του ΤΕΠ Παιδιατρικού.

Από όλους  εμάς,  που βρισκόμαστε από την αρχή της πανδημίας στην «πρώτη γραμμή» επιτελώντας έναν αδιάκοπο αγώνα, ευχόμαστε σε όλο τον Πειραϊκό λαό καλές γιορτές με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις επάλξεις καταθέτοντας ψυχή και σώμα».

 

Ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»  κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Πειραιά   στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» «Ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται πάντα κοντά μας και ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη. Να ευχαριστήσω  επίσης, τη  Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Πειραιά και όλους όσοι παρευρέθηκαν στο νοσοκομείο μας.

Το νοσοκομείο  «Μεταξά»  συνεχίζει τον μεγάλο αγώνα του με τους ασθενείς και νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Η νέα χρονιά θα προχωρήσει με αισιοδοξία. Η πανδημία σιγά – σιγά, με την βοήθεια όλων,  θα εξαλειφτεί.

Εύχομαι  στους  ασθενείς σύντομα να επιστρέψουν στα σπίτια  τους.

Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button