Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

O Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  αφιερωμένη στο παιδί

O Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στη συναυλία της  Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  αφιερωμένη στο παιδίO Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία ήταν αφιερωμένη στο παιδί με γενικό σύνθημα «Μέσα στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς ήταν να στηρίξει ενεργά και ουσιαστικά τα παιδιά, τις πολύτεκνες οικογένειες και την ελπιδοφόρα νεότητα που αποτελεί το μέλλον της πατρίδος μας.

Τη συναυλία άνοιξε η χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία έψαλε τα βυζαντινά κάλαντα  και απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου, Θοδωρής Μέρμηγκας και Θανάσης Βούτσας  σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό που περιλάμβανε τους τόπους όπου έζησε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

Συνόδευσαν: η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.» του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με τη συνδρομή του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δικταίοι – Καστρινοί.

 

O Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στη συναυλία της  Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  αφιερωμένη στο παιδίΗ συναυλία είχε ενταχθεί στη γενικότερη κοινωνική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας, μιας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο πολύπλευρο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ.  Βαγγέλης Μαρινάκης,  τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά για τη στήριξη στο έργο της Εκκλησίας και την κοινωνική του δράση.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε η σύζυγος του Προέδρου του Ολυμπιακού, κα Αθανασία Μαρινάκη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

O Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στη συναυλία της  Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  αφιερωμένη στο παιδί«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μητροπολίτη Πειραιά για αυτή την όμορφη φιλανθρωπική συναυλία στην οποία δόθηκε έμφαση στο σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και είχε ως στόχο τη στήριξη συνανθρώπων μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Ως Δήμαρχος νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Πειραιάς διαθέτει έναν δραστήριο Μητροπολίτη με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, ο οποίος βοηθάει συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με αγάπη, ευαισθησία και αξιοπρέπεια. Από την πλευρά μας ως Δήμος, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας κοινωνικές δράσεις, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα σε κάθε Πειραιώτη που έχει ανάγκη. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την τιμητική βράβευση από τη Μητρόπολη Πειραιά. Η κοινωνική προσφορά και δράση του κ. Μαρινάκη  είναι σημαντική, αξιοσημείωτη και διαρκής, όχι μόνο για το έργο της εκκλησίας αλλά και στον Δήμο του Πειραιά, τον οποίο στηρίζει έμπρακτα σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την υλοποίηση έργων στην πόλη μας.  Εύχομαι  χρόνια πολλά σε όλους με υγεία».

 

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι:  κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, καθώς και  ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ.  Ιωσήφ Βουράκης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button