Δελτία τύπου

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Πειραιά στις επιπτώσεις της χθεσινής κακοκαιρίας

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Πειραιά στις επιπτώσεις  της χθεσινής κακοκαιρίαςΣε ετοιμότητα ήταν εχθές η Πολιτική Προστασία καθώς και οι νευραλγικές υπηρεσίες «καθημερινότητας» του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα και έγκαιρα τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν σε όλη τη χώρα.

Η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη, καθώς σε ορισμένα  σημεία του Πειραιά  παρατηρήθηκαν πτώσεις πολύ υψηλών δένδρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο Μικρολίμανο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, η θάλασσα βγήκε στη στεριά, ξεβράζοντας απίστευτες ποσότητες  απορριμμάτων και φερτών  υλικών.

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Πειραιά στις επιπτώσεις  της χθεσινής κακοκαιρίαςΤα αρμόδια συνεργεία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έδρασαν άμεσα, απομακρύνοντας  δένδρα που είχαν κοπεί, προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό σε όλο το παραλιακό μέτωπο στο Μικρολίμανο, ενώ τα συνεργεία του τομέα Πρασίνου, προχώρησαν σε κλαδεύσεις και απομάκρυνση δένδρων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Μεγάλες επίσης ζημιές υπέστησαν όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία  Βοτσαλάκια, με τον Ο.Π.Α.Ν. να προχωρά άμεσα σε εργασίες, προκειμένου να είναι άμεσα διαθέσιμα για το κοινό.

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Πειραιά στις επιπτώσεις  της χθεσινής κακοκαιρίας«Ευτυχώς  η πόλη μας κρατήθηκε και εχθές όρθια παρά τις μικρές ζημιές  από την  εντονότατη κακοκαιρία και τους ιδιαίτερα δυνατούς ανέμους. Σε κάποιες περιοχές είχαμε πτώσεις δένδρων, υλικές ζημιές, ενώ το Μικρολίμανο είχε μια εικόνα που παρόμοιά της δεν είχαμε ξαναδεί. Αντιμετωπίζουμε φυσικά φαινόμενα και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Παρόλα αυτά θεωρώ πως δράσαμε άμεσα στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου υπερέβαλαν εαυτόν και επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά υπό δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να ελέγξουν τις επιπτώσεις των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας  Παναγιώτη Ρέππα, ο οποίος ταυτόχρονα έχει και  την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.  Ιωσήφ Βουράκη, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου που ήταν σε ετοιμότητα και συνέβαλαν καταλυτικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της έντονης αυτής κακοκαιρίας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button