Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο του Πειραιά, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η «ατζέντα» της συζήτησης του κ. Μώραλη με τον κ. Πέτσα περιελάμβανε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», στο οποίο έχει ήδη εγκριθεί για τον Δήμο χρηματοδότηση ύψους 1.690.120 ευρώ για την προμήθεια δέκα νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μάλιστα, ο Δήμος Πειραιά αναμένει την ένταξη χρηματοδότησης στο πρόγραμμα της «Δημιουργίας Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά» προϋπολογισμού 11.904.000 ευρώ, την έγκριση χρηματοδότησης για την  ανάπλαση της περιοχής των Καμινίων προϋπολογισμού 17.000.000, καθώς και την απόφαση για το Μουσικό Σχολείο, σχετικά με την χρηματοδότηση για την κτηριακή του επέκταση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην υποστελέχωση του Δήμου, με τον κ. Μώραλη να ζητάει την ενίσχυση προσωπικού, ενώ συζητήθηκαν  και θέματα που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά.

Τέλος,   συζητήθηκε ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τον κ. Μώραλη να αναφέρει στον κ. Πέτσα πως η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου θα πρέπει να είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τον Νόμο που διέπει τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ για ακόμα μια φορά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο έχω μια διαρκή, εποικοδομητική  συνεργασία για σημαντικά ζητήματα που αφορούν αφενός τη λειτουργία του Δήμου και των Οργανισμών, αφετέρου έργα και δράσεις που διεκδικούμε ως Δημοτική Αρχή μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως είναι το  «Α. Τρίτσης».

Με τον κ. Πέτσα συζητήσαμε επίσης για την υποστελέχωση και την έλλειψη προσωπικού του Δήμου Πειραιά, ένα καίριο ζήτημα για το οποίο, όπως έχω ξαναπεί,  οφείλει η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση, προκειμένου να στηρίξει το έργο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Δημοτική Αρχή δεν σταματάμε να διεκδικούμε πόρους και όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της πόλης, καθώς και την επίλυση των νομικών και άλλων αγκυλώσεων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button