Δελτία τύπου

Εργασίες  εξωραϊσμού και αναπλάσεις πρασίνου στο  Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση»

Εργασίες  εξωραϊσμού και αναπλάσεις πρασίνου  στο  Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση»Μια μεγάλη παρέμβαση για τον εξωραϊσμό και τη λειτουργική αναβάθμιση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου «Η Ανάσταση», πραγματοποίησε  αυτές τις ημέρες ο  Δήμος Πειραιά.

Φυτεύσεις δένδρων, φυτών και λουλουδιών, τοποθέτηση χλοοτάπητα, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ποτίσματος και αναπλάσεις πρασίνου  είναι ορισμένες μόνο από τις εργασίες που υλοποίησε  η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου.

Το κοιμητήριο της Ανάστασης κατά την ολοκλήρωση των εργασιών, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

Εργασίες  εξωραϊσμού και αναπλάσεις πρασίνου  στο  Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση»«Το νεκροταφείο της Ανάστασης είναι ένα σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας, το οποίο διαθέτει σπουδαία ταφικά μνημεία και μοναδικά γλυπτά. Είναι σημαντικό λοιπόν, να διατηρείται ο περιβάλλοντας χώρος του ιστορικού μας κοιμητηρίου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε, αυτές τις ημέρες, μια ακόμα μεγάλη δράση εξωραϊσμού από την υπηρεσία Πρασίνου και πλέον είναι πιο καθαρό, αισθητικά αναβαθμισμένο και με περισσότερο πράσινο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Αντωνία Καρακατσάνη,  τον  Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, καθώς και τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, σε έναν δύσκολο και απαιτητικό τομέα, όπως είναι αυτός του πρασίνου. Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε περαιτέρω το σημαντικό αυτό κοιμητήριο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης μας».

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της,  τόνισε:

«Με σεβασμό στον ιερό και ιστορικό χώρο  με τα σημαντικά ταφικά μνημεία, πραγματοποιήθηκαν από τη  Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου εργασίες καθαρισμού και ανάπλασης πρασίνου.  Η υπηρεσία μας,  με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει και με τη στήριξη του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες της πόλης μας, δίνοντας λύσεις και φέρνοντας αποτελέσματα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button