Δελτία τύπου

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρευρέθηκε σήμερα στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος,  κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση.

Επίσης, χθες σε επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο Ν. Φάληρο, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

 

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε  δήλωσή του, τόνισε:

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940«Ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας σήμερα στον Πειραιά, με τα παιδιά μας, τις ένοπλες δυνάμεις και τους συλλόγους της πόλης μας να παρελαύνουν ξανά, τιμώντας την ηρωική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Χαίρομαι που ο κόσμος προσήλθε στην παρέλαση, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το μήνυμα του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από την ενότητα και την ομοψυχία. Σήμερα επικαλούμαστε αυτές τις αξίες, όπως και χθες στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά, η οποία πρέσβευε την ενότητα και την ομοψυχία. Σκοπός δεν είναι να θυμόμαστε αυτές τις αξίες μόνο στις εθνικές επετείους, αλλά να τις μετουσιώνουμε σε πράξη στην καθημερινότητά μας, ώστε να κάνουμε βήματα προόδου. Άλλωστε, όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940         Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940   

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button