Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Έκθεση ιστορικών μοτοσυκλετών στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Έκθεση ιστορικών μοτοσυκλετών στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 3 ΟκτωβρίουΟ Δήμος Πειραιά, σε μια ακόμα δράση εξωστρέφειας και προβολής της πόλης, θα φιλοξενήσει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, στο Πασαλιμάνι, σπάνιες μοτοσυκλέτες αντίκες, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του FIVA WORLD MOTORCYCLE RALLY 2021. Οι συμμετέχοντες οδηγοί, λάτρεις της κλασικής μοτοσυκλέτας απ’ όλη την Ευρώπη, θα διασχίσουν με τις μηχανές τους την οδό Πειραιώς για να καταλήξουν στο Πασαλιμάνι.

 

Οι συλλεκτικές μοτοσυκλέτες θα εκτεθούν από τις 14:00 έως τις 19:00, στο παραλιακό μέτωπο, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τις θαυμάσει από κοντά. Μάρκες και μοντέλα που δεν υπάρχουν πια, όπως Motosacoshe (Μοτοσακό), Gilera προπολεμικές, Moto Guzzi (που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια), Harley Davidson και Henderson, άλλα και Velocette, Sarolea, Vincent, BSA και πολλά ακόμα θρυλικά μοντέλα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε σχετικά: «Με χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το FIVA WORLD MOTORCYCLE RALLY 2021, μια διεθνή διοργάνωση, με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Οι πολίτες που θα βρεθούν την Κυριακή στο Πασαλιμάνι, ιδιαιτέρως οι λάτρεις των κλασικών μοτοσυκλετών, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά, παλιά, συλλεκτικά μοντέλα μηχανών, τα οποία είναι πλήρως λειτουργικά. Πρόκειται για ακόμα μια δράση, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειάς μας να προβάλουμε και να αναδείξουμε την πόλη μας ως τουριστικό προορισμό. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη φιλοξενία εκδηλώσεων στην πόλη μας, που μετατρέπουν τον Πειραιά σε πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα εξαγγελθέντα μέτρα του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων αρχών για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19.

Το FIVA WORLD MOTORCYCLE RALLY 2021 διοργανώνεται από το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας MOTORCYCLE REPUBLIK και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Δήμου Αθηναίων, της ΚΕΔΕ και της Unesco.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button