Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη φιλανθρωπική εκδήλωση – συναυλία της Ιεράς  Μητροπόλεως  Πειραιώς  κατά της φτώχειας   στο Βεάκειο Θέατρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη φιλανθρωπική εκδήλωση – συναυλία της Ιεράς  Μητροπόλεως  Πειραιώς  κατά της φτώχειας    στο Βεάκειο ΘέατροΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην    φιλανθρωπική εκδήλωση – συναυλία  κατά της φτώχειας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Ε.Β.Ε.Π., στο Βεάκειο Θέατρο.

Σκοπός της συναυλίας ήταν να αφυπνίσει τους πολίτες σχετικά με τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας, στέλνοντας μήνυμα  αλληλεγγύης.

Στη συναυλία τραγούδησαν οι καλλιτέχνες:  Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βιολέτα Ίκαρη,  Σαββέρια Μαργιολά,  Μάκης Ψαραδέλης και Σταυρούλα Εσαμπαλίδη. Επίσης, στη συναυλία συμμετείχε και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς  Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης  και η  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου  τιμήθηκαν για την κοινωνική προσφορά τους στο Γηροκομείο Πειραιώς.  Την τιμητική διάκριση απένειμε η  Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου κα Ευαγγελία Κονταξή.

Επίσης, βραβεύτηκαν η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» που συμπληρώνει 100 χρόνια κυκλοφορίας και «ΤΑ ΝΕΑ» που συμπληρώνουν 90 χρόνια κυκλοφορίας.  Την τιμητική διάκριση απένειμε στην κα Φωτεινή Υψηλάντη, Διευθύνουσα Σύμβουλο ALTER EGO MEDIA, που ανήκουν και τα δύο μέσα μαζικής ενημέρωσης,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ  και ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης  βράβευσαν  τον Διευθυντή του «Βήματος» κ. Αντώνη Καρακούση  και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Αντωνάκου βράβευσε τον Διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» κ. Γιώργο Μαντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς βράβευσε τον Άγγελο  Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη, εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη, για την μεγάλη προσφορά του  παππού του στη χώρα μας.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ,  στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, σημείωσε :

«Αυτήν  την αγάπη χωρίς όρια προσπαθούμε να μιμηθούμε στην κατά Πειραιά Εκκλησία, όπως και σε όλη την Εκκλησία. Επομένως, αυτό το έργο είναι μια ταπεινή διακονία, ένα ταυτοτικό ζήτημα για την Εκκλησία και θέλω να εκφράσω ως διάκονος του Σώματος της κατά Πειραιά Εκκλησίας την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Πειραιάς διαθέτει μια τόσο δραστήρια Μητρόπολη, η οποία αναπτύσσει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Μητρόπολη, ο Ολυμπιακός, οι φορείς της πόλης είναι ενωμένοι σαν «μια γροθιά» σε έναν κοινό στόχο: τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, επισημαίνοντας πως «μένει να γίνουν ακόμη πολλά από όλους και κυρίως από την πολιτεία και να εντείνουμε την προσπάθειά μας, ώστε κανένας συνάνθρωπός μας που διαβιεί  υπό δύσκολες συνθήκες να μην νιώθει μόνος».

Στη  συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά, με αφορμή τη βράβευση του «Βήματος» και των «Νέων», αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα που ο πατέρας του Πέτρος Μώραλης, αρθρογραφούσε στις δύο ιστορικές εφημερίδες.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που στείλαμε από την πόλη του Πειραιά ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια  στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ για την εκδήλωση,  καθώς και σε όλους όσοι βραβεύτηκαν».

Την εκδήλωση παρουσίασαν  η κα  Μπάγια Αντωνοπούλου και ο κ.  Δημήτρης Αλφιέρης.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης και η κα  Κυριακή Μπουρδάκου.  Η  Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος κα Ειρήνη Νταϊφά. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος.Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button