Δελτία τύπου

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου σε έκταση του ΣΕΦ από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό   

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, μέσω ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ώστε να δημιουργηθούν οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

Ενός συλλόγου ο οποίος χωρίς να διαθέτει ποτέ δικό του κολυμβητήριο, έχει πετύχει σπουδαίες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεμίζοντάς μας υπερηφάνεια.

Ο Ολυμπιακός έχει την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, με 62 Πρωταθλήματα Ελλάδας, έχοντας μάλιστα κατακτήσει 26 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1996-2021), αλλά και 7 πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης, 4 Διασυλλογικά Κύπελλα Ελλάδος κ.α.. Στο πόλο ο Ολυμπιακός  πρωταγωνιστεί στις πισίνες,  με τις ομάδες ανδρών και γυναικών να έχουν κατακτήσει συνολικά 7 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς τίτλους, 47 πρωταθλήματα Ελλάδος, 25 Κύπελλα Ελλάδος, 6 Super Cup, ενώ τα τμήματα καταδύσεων μετρούν συνολικά 13  Πρωταθλήματα Ελλάδας.

Το μέλλον του Κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού φαντάζει πλέον αισιόδοξο και φυσικά με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου δημιουργούνται  οι κατάλληλες υποδομές αλλά και οι προϋποθέσεις, ώστε η πόλη του Πειραιά να διεκδικήσει και να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου σε έκταση του ΣΕΦ από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό   Να είναι βέβαιοι και οι υπόλοιποι σύλλογοι του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι διατηρούν αθλήματα πισίνας, ότι αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως θετική  για όλους, καθώς στα δυο υπάρχοντα κολυμβητήρια, το Παπαστράτειο  και το δημοτικό κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια θα βρουν τις κατάλληλες ώρες και συνθήκες, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους τμήματα.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη και ελπίζοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει αλλά και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, η  Δημοτική Αρχή θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου, το οποίο ξεκίνησε το 2019, αλλά εξαιτίας της πανδημίας έχει σταματήσει, στη δημιουργία ενός ακόμα γηπέδου ποδοσφαίρου στην Θηβών & Φαλήρου, καθώς και στον μεγάλο μας στόχο που είναι η δημιουργία στίβου στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ,  εφόσον επιτύχουμε την απαλλοτρίωσή τους.

Ο Πειραιάς προοδεύει μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς και αυτό πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατό».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button