Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Legends 2004 Youth Cup στον Πειραιά

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση για παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου  στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά φιλοξενεί το Legends 2004 Youth Cup το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

 

 Το Legends 2004 Youth Cup είναι ένα mentoring event προπονητικού και αγωνιστικού χαρακτήρα, μια διαδραστική διαδικασία για παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου της ηλικιακής κατηγορίας Κ12. Μία πολύτιμη εμπειρία,  η οποία θα λειτουργήσει ως οδηγός για την υπόλοιπη ζωή των παιδιών, εντός και εκτός αθλητισμού.

Σε κάθε Legends 2004 Youth Cup συμμετέχουν οκτώ Ακαδημίες αγοριών και δύο Ακαδημίες κοριτσιών, προσεκτικά επιλεγμένες από τους ίδιους τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Για το 2021, προγραμματίστηκαν έξι διοργανώσεις σε έξι διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα  στις πόλεις του Αγρινίου, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, της Αθήνας, του Πειραιά και του Ρεθύμνου. Οι τέσσερις πρώτες διοργανώσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, φιλοξενώντας περισσότερα από 800 παιδιά.

 

H Αστική Μη Kερδοσκοπική Εταιρεία Champions For Life και τα μέλη των Legends 2004, θα βρεθούν για ακόμη μία φορά στο πλευρό των μικρών αθλητών ως μέντορες, καθοδηγώντας τους μέσα από μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν θεωρητικό και αγωνιστικό μέρος, διδάσκοντάς τους τον σωστό τρόπο προπόνησης, μυστικά του αθλήματος, αλλά κυρίως τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία τους.

Όλα τα Legends 2004 Youth Cups διοργανώνονται από την Champions For Life ΑΜΚΕ, πάντα με την υποστήριξη και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το Legends 2004 Youth Cup, ένα διαδραστικό αθλητικό event για παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, η οποία φιλοξενείται σε έξι συνολικά πόλεις, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν όμορφες στιγμές. Στον Δήμο Πειραιά στηρίζουμε και επιδιώκουμε τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών δράσεων στην πόλη, οι οποίες φέρνουν τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά και τους νέους κοντά στον αθλητισμό, γεγονός που αποτελεί ζητούμενο για τη Δημοτική μας Αρχή. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική ιστορία και διακρίσεις. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην στηρίξουμε την όμορφη αυτή δράση, η οποία θα προσφέρει μια πολύτιμη αθλητική εμπειρία στα παιδιά».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά θα φιλοξενήσει στις 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου, το Legends 2004 Youth Cup. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί εξασφαλίσαμε να προσφέρουμε ακόμη μία διαδραστική εμπειρία στα παιδιά της πόλης μας, που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.  Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία ακόμη βιωματική αθλητική δράση που θα προσφέρει στα παιδιά μας πολύτιμη εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Το Legends 2004 Youth Cup έρχεται στον Πειραιά και γίνεται μία από τις έξι πόλεις που θα το διοργανώσουν και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Ο αθλητισμός στην πόλη του Πειραιά αναβαθμίζεται συνεχώς και δίνουμε πάντοτε προτεραιότητα στους νέους που θέλουμε πάνω από όλα να τους εμπνέουμε μέσα από τις δράσεις μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button