Δελτία τύπου

Κοινωνική δράση του Δήμου Πειραιά για την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε μια ακόμη συντονισμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με κύριο μέλημα την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες προχωρά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και σε διάφορα σημεία της πόλης και ενημερώνουν τους άστεγους για τον κλιματιζόμενο χώρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο Δήμος  Πειραιά στα Καμίνια.

Σκοπός αυτής της δράσης, είναι  να πειστούν οι άστεγοι  οι οποίοι διαβιούν στον δρόμο και  δεν δέχονται να φιλοξενηθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, να μεταβούν στον κλιματιζόμενο χώρο για να προστατευθούν από τον καύσωνα.

Παράλληλα, το κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά παρέχει σε όλους τους άστεγους νερά και χυμούς, τα οποία είναι μια προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί σε 24ωρη βάση, τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, μέχρι να αλλάξουν οι μετεωρολογικές συνθήκες και να υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

(Η δομή φιλοξενίας βρίσκεται: Μυκάλης 51, Καμίνια, τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Η κοινωνική αυτή ενέργεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλη την πόλη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

Κοινωνική δράση του Δήμου Πειραιά για την προστασία των αστέγων από τις  υψηλές θερμοκρασίες«Στον Δήμο Πειραιά, καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια όλο τον χρόνο με ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης,  προκειμένου να πείσουμε τους άστεγους που  διαβιούν στους δρόμους, να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων και σε άλλες δομές του Δήμου. Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας του τρόπου ζωής που υιοθετούν οι άστεγοι, τον οποίο διστάζουν να αλλάξουν, παρά τη συστηματική προσέγγιση των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, οι οποίοι τους μιλούν, αφιερώνουν χρόνο και προσπαθούν να τους βοηθήσουν, για να  σταματήσουν να ζουν υπό δύσκολες συνθήκες. Αυτές τις ημέρες, εντατικοποιούμε τις δράσεις μας εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, προκειμένου όσο γίνεται περισσότεροι άστεγοι να πειστούν και να μεταβούν στον κλιματιζόμενο χώρο που λειτουργούμε στα Καμίνια, ενώ παράλληλα τους προσφέρουμε χυμούς και νερά. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα το κοινωνικό μας πρόσωπο και να είμαστε δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας».

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης  Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Στις δύσκολες μέρες του 4ου κύματος της πανδημίας, προστίθεται και ο πολυήμερος καύσωνας, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα πλήξει και τον Πειραιά. Συνεχίζοντας τις άοκνες προσπάθειες θωράκισης της υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης, αλλά και της εξασφάλισης των πλέον βασικών αγαθών για όλους τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, προσφέρουμε νερά και χυμούς ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ενυδάτωση των συμπολιτών μας κατά τις ημέρες που θα διαρκέσει ο καύσωνας. Στόχος μας να μη μείνει ούτε ένας συμπολίτης μας αβοήθητος και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Κλείνοντας, οφείλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους δωρητές της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση και τα στελέχη της, καθώς έτσι ισχυροποιείται η ισχυρή συμμαχία Δημοτικής Αρχής – ΚΟ.Δ.Ε.Π. – ωφελούμενων, μεγιστοποιώντας τα οφέλη και τις παροχές προς τους τελευταίους».

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της τόνισε:

Κοινωνική δράση του Δήμου Πειραιά για την προστασία των αστέγων από τις  υψηλές θερμοκρασίες«Η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε  την ενημέρωση των αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων για την 24ωρη λειτουργία του κλιματιζόμενου χώρου στη Μυκάλης 51. Σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών προσφέρουν νερά και χυμούς στις ευάλωτες ομάδες καθ όλη τη διάρκεια του καύσωνα. Είμαστε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να προσφέρουμε στους  συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button