Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

«Ο Καραγκιόζης κυνηγός Φαντασμάτων»  από το Θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη, στην  πλατεία Πηγάδας

Μια ξεχωριστή παράσταση «Ο Καραγκιόζης κυνηγός Φαντασμάτων», αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, από το Θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη – μαθητή  και συνεχιστή του Βάγγου – στην  πλατεία Πηγάδας,  αύριο Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο  για το κοινό.

 

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη, ξυπνά όμορφες μνήμες στους Πειραιώτες, από τις υπέροχες βραδιές με τον μοναδικό  καραγκιοζοπαίχτη Βάγγο, που ψυχαγωγούσε μικρούς και μεγάλους με τις παραστάσεις του στη μόνιμη «Δημοτική Σκηνή Θεάτρου Σκιών», αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

 

Λίγα λόγια για τον Πάνο Καπετανίδη

Ο Πάνος Καπετανίδης γεννήθηκε στο Κερατσίνι. Από πολύ μικρός έμαθε την Τέχνη του Καραγκιόζη, κοντά στον μεγάλο καραγκιοζοπαίχτη «ΒΑΓΓΟ». Απόφοιτος ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης, αρχικά για 10 χρόνια υπηρέτησε το «κανονικό» θέατρο. (Ιδρυτικό μέλος του «Λαϊκού Θεάτρου Πειραιά»).

 

Το  1985, με  τον «ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» που ανεβάζει στο Θέατρο  Λυκαβηττού, (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ) δείχνει  το  μεγάλο  του ταλέντο και στο  Θέατρο Σκιών. Στο Καυτατζόγλειο   Στάδιο   Θεσσαλονίκης,  για   πρώτη   φορά παρακολουθούν  παράσταση Καραγκιόζη 30.000 θεατές μαζί με την ορχήστρα και διεύθυνση του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

 

Από  το  1985 εκλέγεται συνεχώς Πρόεδρος  του  «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ», ενώ είναι εκδότης του ηλεκτρονικού μηνιαίου περιοδικού «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΑΣ» και «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ  ΑΛΟΓΟΚΡΙΤΟΣ».

Στο Θέατρο Σκιών δικά του έργα:  «Το Μαγικό μπουκάλι» και το «Μολυσμένο δέντρο».

 

Το  1992  ιδρύει  τη  μη  κερδοσκοπική  εταιρία «Θέατρο των Σκιών».

Συμμετοχή σε  Διεθνή φεστιβάλ: 1ο & 2ο Προύσας (Τουρκία), «7ο και 8ο  κούκλας και σκιών» Αθήνα,  1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Πάτρας, 2ο  Σπαθάρειο Μουσείο Αμαρουσίου και  1ο Λάρνακας (Κύπρος).

Μόνιμες σκηνές έστησε: Χειμώνα Αθήνα:  στο Θέατρο «ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ»,  Σινέ «Φιλίππ»,  στο Θέατρο «ΚΥΒΟΣ», Θέατρο Πειραιά ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ  και Village Park στον Ρέντη (2001 μέχρι το 2003). Καλοκαίρι: «ΠΑΝΟραμα» στο Πευκί Ευβοίας, «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ» στην Καστέλα του Πειραιά. Από το καλοκαίρι του 2003 μέχρι το καλοκαίρι του 2015 έπαιζε στο θεατράκι του Πάρκου «Α. Παπανδρέου» στο Κερατσίνι.

Είναι μέλος της «Επιτροπής Απονομής Τιμητικών Συντάξεων» του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button