Δελτία τύπου

Ο Δήμος Πειραιά στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια  της Ηρωικής Μάχης του Διρού στη Μάνη

Ο Αντιδήμαρχος Δόµησης  και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και τον Δήμο Πειραιά και κατέθεσε στεφάνι στις επετειακές εκδηλώσεις στον Πύργο Διρού στη Μάνη,  προς τιμήν των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης  για τον  εορτασμό  των 195 χρόνων  της Ηρωικής Μάχης του Διρού.

Οι επετειακές εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου, από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και την Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Η μάχη  του Διρού έχει μείνει στην ιστορία για την τόλμη, το θάρρος και την αυταπάρνηση που επέδειξαν οι Μανιάτισσες, πολεμώντας σθεναρά τον Ιμπραήμ.  Πιστεύω πως είναι χρέος όλων μας, να τιμούμε τη μνήμη όλων όσοι  πολέμησαν κι έδωσαν τη ζωή τους, για να απολαμβάνουμε σήμερα το αγαθό της ελευθερίας και  τα ιδανικά που διαχρονικά πρεσβεύει η πατρίδα μας. Ο Πειραιάς με τη Μάνη είναι στενά συνδεδεμένοι, πάρα πολλοί Μανιάτες ζουν και δημιουργούν στον Πειραιά, γι΄ αυτό και ο Δήμος Πειραιά τιμά τις επετειακές εκδηλώσεις».

Ο Αντιδήμαρχος Δόµησης  και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης,  σε δήλωσή του,  τόνισε:

«Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια από τη μάχη του Διρού. Μια από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες μάχες της επανάστασης, όπου οι Μανιάτισσες αντιμετώπισαν τα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα σαν ίσος προς ίσο και με μόνα όπλα τους τα δρεπάνια του θερισμού και το υψηλό  φρόνημά τους. Έτσι κατάφεραν να αποτρέψουν την εισβολή του Ιμπραήμ στη Μάνη, γεγονός καθοριστικό για τη μετέπειτα απελευθέρωση της πατρίδας».

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button