Δελτία τύπου

Φυτεύσεις  από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Φυτεύσεις  από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά  με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΜαθητές  Δημοτικών Σχολείων της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου,  πραγματοποίησαν  επί δύο ημέρες φυτεύσεις σε πάρκα, πλατείες και Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά, διαμορφώνοντας μια νέα πολύχρωμη εικόνα στους δημόσιους αυτούς χώρους.

Οι αύλειοι χώροι  του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου Αυτιστικών, των 55ου , του 9ου και του 11ου  Δημοτικών Σχολείων γέμισαν λουλούδια και φυτά από τους μαθητές τους, όπως και η πλατεία Πηγάδας από τα παιδιά του 50ου Δημοτικού Σχολείου. Ανάλογες δράσεις έγιναν και από μαθητές του 17ου  Δημοτικού Σχολείου στο πάρκο Γεννηματά.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά.

 

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Φυτεύσεις  από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά  με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά  να συμμετέχουν με ενθουσιασμό σ΄ αυτή τη δράση, η οποία τα βοηθά να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.  Σκοπός της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση  και η συμμετοχή των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να φυτεύουν τα φυτά, να τα φροντίζουν, να τα βλέπουν να μεγαλώνουν και να ομορφαίνουν τους δημόσιους χώρους του Πειραιά. Ως Δήμος,  συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη συντήρηση χώρων πρασίνου, αλλά και την αύξησή  του σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία  της πόλης».

 

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

Φυτεύσεις  από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά  με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος«Με τη δράση αυτή, οι μαθητές μας βάζοντας χρώμα στα σχολεία τους, στις πλατείες και στα πάρκα, στέλνουν ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μαθαίνουν τον τρόπο φύτευσης, ποτίσματος και περιποίησης των φυτών και αποκτούν υπευθυνότητα σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Επιθυμία μας είναι η δράση αυτή να συνεχιστεί, γιατί όπως έχουμε πει θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας  πιο όμορφη  και με περισσότερο πράσινο».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button