Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

«Ημέρες Θάλασσας 2021» – Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του Πειραιά

Με μια άλλη οπτική είχαν την ευκαιρία να δουν τον Πειραιά και τις ακτές του, όσοι βρέθηκαν στην ξενάγηση εν πλω, που διοργανώθηκε σήμερα από τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».

«Ημέρες Θάλασσας 2021» – Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του ΠειραιάΣτην ξενάγηση, η οποία αποτελεί ένα καθιερωμένο ραντεβού των Ημερών Θάλασσας με ιδιαίτερη απήχηση στους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του και την αδελφή του, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

 

 

«Ημέρες Θάλασσας 2021» – Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του ΠειραιάΤο πλοιάριο «Γεώργιος Μπρούφας» ξεκίνησε από την Πύλη Ε8, από την προβλήτα του Αργοσαρωνικού και κατευθύνθηκε στην Πειραϊκή. Ο γύρος της  Πειραϊκής, «ζωντάνεψε» την αρχαία ιστορία του Πειραιά, καθώς και των λιμανιών του, που ίχνη τους σώζονται και σήμερα.

Ταυτόχρονα  οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε αγαπημένα ιστορικά σημεία της  πόλης,  όπως στο Κονώνειο Τείχος, στους Νεώσοικους,  αλλά και σε μεγάλο κομμάτι της ακτογραμμής του ευρύτερου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ημέρες Θάλασσας 2021» – Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του Πειραιά«Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Θάλασσας. Μια από τις πιο όμορφες δράσεις, η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι η ξενάγηση εν πλω στην ακτογραμμή του Πειραιά.  Βρισκόμαστε εδώ με τις οικογένειές μας, βλέπουμε τον  Πειραιά από μια άλλη οπτική, από τη θάλασσα, ενώ παράλληλα οι επιβάτες ενημερώνονται για ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας του Πειραιά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δράση και χαίρομαι που οι Πειραιώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας συμμετέχουν σε αυτό τον μεγάλο εορτασμό με επίκεντρο τη θάλασσα, καθώς είναι σημαντικό για εμάς, να προσφέρουμε στον κόσμο στιγμές χαράς  και αισιοδοξίας».

 

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Ημέρες Θάλασσας 2021» – Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του Πειραιά«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι Πειραιώτες έχουν «αγκαλιάσει» τις Ημέρες Θάλασσας και οι συμμετοχές στην ξενάγηση εν πλω, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η εντυπωσιακή αυτή ξενάγηση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν με μια άλλη οπτική την πόλη  και τα ιστορικά της σημεία, καθώς και να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή σε όλη την ακτογραμμή του Πειραιά».

 

Σημειώνεται, πως η δράση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων αρχών, για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19, με γνώμονα την ασφάλεια όλων.

 

«Ημέρες Θάλασσας 2021» – Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του ΠειραιάΟι επόμενες ξεναγήσεις εν πλω στις ακτές του Πειραιά,  θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από τις 17:00 έως τις 20:30 και την Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, από τις 11:00 έως τις 14:00  και θα ξεκινήσουν  από την Πύλη Ε8.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2021, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  imeresthalassas.gr/

 

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  facebook.com/ImeresThalassas και instagram.com/imeresthalassas με την επισήμανση  #imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

 

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button