Δελτία τύπου

“See the light” Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με πρωταγωνιστή τον Πύργο του Πειραιά

 O Δήμος Πειραιά και η Piraeus Tower Α.Ε. παρουσιάζουν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό Πύργο Πειραιά, στο πλαίσιο της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Φωτός.

 

Η έκθεση “See the light” προβάλλεται στο piraeus.gov.gr/seethelight

και στον σύνδεσμο https://youtu.be/AZv3uL7HX4o

 

Η εμπειρία ξεκινά με ένα βίντεο που μας ξεναγεί στο εσωτερικό του Πύργου Πειραιά, σε ένα ψηφιακό gallery walk ανάμεσα σε 24 εικόνες-εκθέματα. Μέσα από την καλλιτεχνική ματιά 24 φωτογράφων, ανακαλύπτουμε κι εμείς τον φωταγωγημένο Πύργο Πειραιά, που «έλαμψε» την περίοδο των Χριστουγέννων, ως ένα σύγχρονο σύμβολο ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγέννησης.

Μια πρωτοβουλία ανάδειξης και διάχυσης του «φωτός», μετά από μια δύσκολη και σκοτεινή περίοδο. Μια πρωτοβουλία που φέρνει «κοντά» καλλιτέχνη και θεατή.

Η πρωτότυπη ιδέα φέρει την υπογραφή της εταιρίας YARD η οποία είχε αναλάβει τη Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά – σε συνεργασία με την εταιρία LIGHTING ART και τον Lighting Designer Γιώργο Τέλλο – καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.

Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει το Destination Piraeus, o Οργανισμός για την τουριστική προβολή του Δήμου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Ο Πύργος του Πειραιά «λάμπει» ξανά, μέσα από μια εντυπωσιακή ψηφιακή έκθεση, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, μετά από μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας. Η έκθεση “See the light” είναι εμπνευσμένη από τη φωταγώγησή του εμβληματικού κτηρίου της πόλης μας, την περίοδο των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ακόμη μια συνέργεια του Δήμου Πειραιά με την Piraeus Tower Α.Ε., στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Πύργου και είναι το αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μεγάλοι φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις μας εμπιστεύονται, συνεργάζονται μαζί μας και επενδύουν στην πόλη μας. Ο Πειραιάς αλλάζει και έχει περάσει σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης και της ανάπτυξης και η αξιοποίηση του Πύργου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα».

 

Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος τόνισε:

«Μέσω αυτής της συνέργειας με τον Δήμο Πειραιά, τιμούμε στις 16 Μαΐου τον κεντρικό ρόλο του φωτός στην επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, την εκπαίδευση και την αειφόρο ανάπτυξη και σας παρουσιάζουμε μια δουλειά που μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.  Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ψηφιακή αυτή έκθεση, στην Yard για την επιμέλειά αυτής, καθώς και στην Lighting Art και τον Γιώργο Τέλλο.

Ο Πειραιάς μπαίνει ξανά δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη, εξελίσσεται και πρωταγωνιστεί και οι Dimand, Prodea Investments και EBRD στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω των δράσεων της Piraeus Tower ΑΕ.»

 

Συμμετέχοντες Φωτογράφοι

 

 1. Αλέξανδρος Γρυμάνης
 2. Ανδρέας Τζινιόλης
 3. Άρης Κατσιγιάννης
 4. Γιώργος Διαμαντής
 5. Γιώργος Καπλανίδης
 6. Διονύσης Ανδριανόπουλος (Βοηθός Φωτογράφου: Αναστασία Διακόνου)
 7. Διονύσης Κούτσης
 8. Έφη Γούση
 9. Ηλίας Nτζόιδος
 10. Θανάσης Γάτος
 11. Θοδωρής Μάρκου
 12. Κική Παπαδοπούλου
 13. Κοσμάς Κουμιανός
 14. Μάριος Θεολόγης
 15. Μάριος Σαγιάς
 16. Νικόλας Μάστορας
 17. Νίκος Βαρδακαστάνης
 18. Νίκος Δανιηλίδης
 19. Νίκος Χατζηφώτης
 20. Πάνος Γεωργίου
 21. Παντελής Ζερβός
 22. Ρία Μορτ
 23. Σπύρος Χαμάλης
 24. Φάνης Παυλόπουλος
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button