Δελτία τύπου

Συντονισμένη επιχείρηση Δήμου Πειραιά-ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου

Μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση από τη Δημοτική Αστυνομία, την ΕΛ.ΑΣ. και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Αγίου Διονυσίου.

Κατά την επιχείρηση απομακρύνθηκαν παράνομα διαμένοντες στον χώρο και κατεδαφίστηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές. Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας απομάκρυναν απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα, προχωρώντας σε εκτεταμένο καθαρισμό στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου.

Η κατάσταση αυτή δημιουργούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
Συντονισμένη επιχείρηση Δήμου Πειραιά-ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου«Μια μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Θέλω να καταστήσω σαφές, πως στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε εικόνες υποβάθμισης, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία που χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου, που έκαναν τη δουλειά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε στο έργο των Αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες».

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του σημείωσε:

Συντονισμένη επιχείρηση Δήμου Πειραιά-ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου«Η περιοχή μπορεί να βρίσκεται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου μας, αλλά η κατάσταση αυτή, δεν παύει να προσβάλλει αισθητικά και υγειονομικά την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, οπότε έπρεπε να δράσουμε. Με λεπτούς χειρισμούς, μετά από συνεννόηση, απομακρύναμε τους ανθρώπους, κατεδαφίσαμε τις αυθαίρετες κατασκευές και σιγά – σιγά απομακρύνουμε τα μπάζα και άλλα αντικείμενα και πιστεύουμε ότι εντός δύο ημερών ο χώρος θα παραδοθεί καθαρός».

 

H Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, ανέφερε:

Συντονισμένη επιχείρηση Δήμου Πειραιά-ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου«Ο χώρος που έγινε σήμερα η επιχείρηση, ενώ είναι πάρα πολύ όμορφος, αποτελεί δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα υγειονομική βόμβα. Ο Δήμος Πειραιά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην επανέλθει στην προηγούμενη κακή κατάσταση που αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

 

Βίντεο με δηλώσεις: https://bit.ly/3vOGz0t

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button