Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και στη συμβολική δράση του Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την εθνική επέτειο της 25ης  Μαρτίου 1821, παρευρέθηκε σήμερα, στη δοξολογία στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και στη συμβολική δράση του Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο ΠειραιάΣτη συνέχεια ο κ. Μώραλης μαζί με την οικογένειά του παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου στον αύλειο χώρο του ιστορικού κτηρίου της πόλης μας κυματίζουν οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες- θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη μας.

Πρόκειται για ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συμβολικών δράσεων του Δήμου Πειραιά  ανήμερα της εθνικής μας εορτής και για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς την παρουσία κοινού.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και στη συμβολική δράση του Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά«Γιορτάζουμε εφέτος την εθνική μας επέτειο κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση στην πόλη μας και χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου. Ο Δήμος Πειραιά για να τιμήσει τον μεγάλο αυτό εορτασμό και τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε τρεις κεντρικές δράσεις στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή και στο Δημοτικό Θέατρο. Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας στους πολίτες.  Σήμερα, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, κυματίζουν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, οι σημαίες και τα λάβαρα φορέων, σωματείων και συλλόγων που μετέχουν υπό κανονικές συνθήκες στην παρέλαση της πόλης μας, σε μια όμορφη και συμβολική δράση του Δήμου. Εύχομαι το 2022 να έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση και να γιορτάζουμε όλοι μαζί την εθνική μας επέτειο στον Πειραιά. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button