Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμος Πειραιά τιμά τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Δράσεις υψηλού συμβολισμού τιμής και μνήμης  

Ο Δήμος Πειραιά τιμά με λαμπρότητα την εθνική εορτή και την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μέσα από σειρά συμβολικών δράσεων τιμής και μνήμης, προσαρμοσμένες στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρίς την παρουσία κοινού.

 

  • Η Ελληνική σημαία κυματίζει στη θάλασσα του Πειραιά

 

Την παραμονή της επετείου, Τετάρτη 24 Μαρτίου, ο Δήμος Πειραιά θα τοποθετήσει μια μεγάλη Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας, στην Πειραϊκή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

 

  • Στα γαλανόλευκα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (3d projection mapping)

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ντύνεται με τα χρώματα της γαλανόλευκης. Με τη βοήθεια της 3d projection τεχνολογίας η ελληνική σημαία θα κυματίζει στην πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

 

  • Σημαίες και λάβαρα της Επανάστασης στον προαύλιο χώρο του Δ.Θ.Π.

 

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη μας- θα κυματίζουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους.

 

  • Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τοπόσημων του Πειραιά

 

Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά σημαιοστολίζει και φωταγωγεί  τοπόσημα της πόλης μας και μνημεία  των Ηρώων του 1821 (Άγαλμα Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά κ.τ.λ.) δημόσια κτήρια, πλατείες, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο.

 

– Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, η οποία θα επενδύσει μουσικά τις δράσεις, στο πνεύμα της Eθνικής μας Επετείου.

 

Ακολουθούν δηλώσεις:

 

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά τιμά τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821«Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει μια σειρά επετειακών δράσεων τιμώντας την 25η Μαρτίου και τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα ισχύοντα  μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στόχος μας είναι να στείλουμε, ανήμερα της 25ης Μαρτίου,  ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αλληλεγγύης στους πολίτες, πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι  καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Είναι ένα μήνυμα υψηλού συμβολισμού το οποίο, δύο αιώνες μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την Εθνική μας επέτειο, αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι να επιδείξουμε όλοι πνεύμα κοινωνικής συνείδησης και ατομικής ευθύνης, για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την υγειονομική κρίση. Η 25η  Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τους προγόνους μας γιατί ενώθηκαν, πάλεψαν όλοι μαζί και κέρδισαν. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους».

 

Ανδριάνα Ζαρακέλη-Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων

Ο Δήμος Πειραιά τιμά τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821«Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, αλλά με αμείωτη εθνική υπερηφάνεια. Ο Δήμος Πειραιά τιμά με λαμπρότητα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας με δράσεις που σχεδιάστηκαν με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, με γνώμονα την ανάδειξη της σπουδαίας αυτής επετείου και την πιστή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω φορείς, συλλόγους και όλους όσοι συμβάλλουν στις δράσεις μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button