Δελτία τύπου

Κάδοι ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις  του Δήμου Πειραιά

Κάδοι ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις   του Δήμου ΠειραιάΚάδους ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά, επεκτείνοντας το δίκτυο ανακύκλωσης στην πόλη. Σημειώνεται, ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί ανάλογοι κάδοι για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά, καθώς και στα δημοτικά κτήρια.

 

 

 

 

 

Κάδοι ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις   του Δήμου ΠειραιάΗ αρχή έγινε σήμερα στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια,  στα κλειστά γυμναστήρια «Π. Σαλπέας»  και Καμινίων, καθώς και στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν κάδοι στο σύνολο των αθλητικών  εγκαταστάσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι τους κάδους ανακύκλωσης προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Μετά την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της πόλης, καθώς και στα δημοτικά μας κτήρια, επεκτείνουμε το δίκτυο ανακύκλωσης στον Πειραιά, αυτή τη φορά στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε μια σειρά δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά, όπως είναι το πρόγραμμα «Κάνθαρος», καθώς και άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Πιστεύω πως η συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα ανακύκλωσης είναι καταλυτική, ώστε τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς να γίνει μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και  Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Σήμερα διευρύνουμε το δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης. Μετά τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια  και όλα τα δημοτικά κτήρια της πόλης, τοποθετούμε κάδους ανακύκλωσης σε αθλητικούς χώρους του Ο.Π.Α.Ν. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη για τη συμβολή του σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Το 2021 οφείλουμε να είναι η ανακύκλωση πρώτο μέλημα για την πόλη μας. Είναι ένας τρόπος ζωής που οφείλουμε να υιοθετήσουμε εμείς, αλλά και τα παιδιά μας».

 

Ο Πρόεδρος του   Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Η ανακύκλωση είναι θέμα παιδείας πλέον και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Το 2021 θα είναι χρονιά ανακύκλωσης για την πόλη μας. Από σήμερα, με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου κ. Ρέππα,  τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα, όλοι οι Πειραιώτες που θα επισκέπτονται τους αθλητικούς μας χώρους, θα έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους σε πλαστικό και χαρτί και να συμβάλλουν κι αυτοί, με τον τρόπο τους,  στην  τεράστια προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή στο κομμάτι της ανακύκλωσης».

 

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/3kSQWMz

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button