Δελτία τύπου

Φυτεύσεις  στη  νησίδα της λεωφόρου Θηβών στον Πειραιά

Φυτεύσεις  στη  νησίδα της λεωφόρου Θηβών στον ΠειραιάΦυτεύσεις στη νησίδα της λεωφόρου Θηβών στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Ελληνικό Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, με τη συμμετοχή εργαζόμενων της υπηρεσίας Πρασίνου και εθελοντών του περιβαλλοντικού Οργανισμού.

Κατά τη χθεσινή δράση  φυτεύτηκαν 300 φυτά, τα οποία ήταν χορηγία της «we4all».  Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων  που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες Πειραιά.

Φυτεύσεις  στη  νησίδα της λεωφόρου Θηβών στον ΠειραιάΣτην περιβαλλοντική αυτή δράση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου και ο ιδρυτής της «we4all», κ. Γιάννης Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται, πως  τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την  αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:   

«Ο Δήμος Πειραιά έχει τη χαρά να υποδέχεται στην πόλη τον Ελληνικό Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», ο οποίος προχωρά εθελοντικά σε φυτεύσεις σε διάφορα σημεία στις 5 Δημοτικές μας Κοινότητες. Η αρχή έγινε στην λεωφόρο Θηβών, όπου φυτεύθηκαν 300 φυτά, ομορφαίνοντας τη νησίδα. Ο Πειραιάς είναι από τις πόλεις με το λιγότερο πράσινο ανά τετραγωνικό και δεν διαθέτει επαρκείς χώρους πρασίνου, εξαιτίας της πυκνής δόμησης και της έλλειψης ελεύθερων  οικοπέδων. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου καταβάλλει καθημερινά μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να συντηρήσει τους χώρους πρασίνου, καθώς και να αυξήσει όσο το δυνατόν το πράσινο στις γειτονιές του Πειραιά. Δυστυχώς υπάρχουν φαινόμενα βανδαλισμών τα οποία μας προβληματίζουν και πρέπει να εκλείψουν, προκειμένου οι εργασίες που υλοποιεί ο Δήμος να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.  Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε εθελοντική πρωτοβουλία και να υλοποιεί συνέργειες προς όφελος του περιβάλλοντος και της πόλης».

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Πραγματοποιήθηκε στη νησίδα επί της λεωφόρου Θηβών μία πολύ ωραία δράση, καθώς φυτεύτηκαν  300  θάμνοι έπειτα από χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «we4all», σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου και με εθελοντές. Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.  Όπως έχω ξαναπεί σκοπός της Δημοτικής Αρχής, είναι να κάνουμε την πόλη μας ομορφότερη».

 

 Ο ιδρυτής της «we4all», κ. Γιάννης Ηλιόπουλος σε δήλωσή του, σημείωσε:  «Οργανώσαμε μία δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πράσινη Αττική», που περιλαμβάνει δράσεις με πολλούς Δήμους.  Βρεθήκαμε λοιπόν στη νησίδα της Θηβών,  όπου φυτεύσαμε  300 δενδρύλλια. Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν στον Πειραιά τις επόμενες εβδομάδες, πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.  Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πειραιά για τη στήριξη και τη συνεργασία σε αυτή την περιβαλλοντική πρωτοβουλία».

 

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/3eiUPZL

 

 

 

Για τη «we4all»

Η «we4all» είναι ένας Ελληνικός μη-κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ξεκίνησε την δράση του τον Ιούλιο του 2018 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν φυτευθεί πάνω από 30.000 δέντρα στην Αττική, την υπόλοιπη Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου. Η «we4all» έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Επιχείρηση Πράσινη Αττική, σε συνεργασία  με πάνω από 25 Δήμους της Αττικής για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων και δεντροφυτεύσεων στην επικράτειά τους, με στόχο να φυτεύουν σε 3 χρόνια 1.000.000 δέντρα στην Αττική, παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις. 

Social media «we4all»: (facebook: we4all  instagram: we4all_official)

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button