Δελτία τύπου

Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Στην πρώτη γραμμή εξακολουθεί να είναι ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με συντονισμένες ενέργειες, αμέσως μόλις έπληξαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 03:00 το πρωί τα ειδικά οχήματα του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους του Πειραιά, ρίχνουν αλάτι και συνεχίζουν τους εκχιονισμούς τόσο σε κεντρικούς δρόμους, καθώς και σε διάφορα σημεία και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, προκειμένου να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά παραμένει σε επιφυλακή και θα συνεχίσει να επιχειρεί στους δρόμους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και για όσο διάστημα χρειαστεί, έχοντας προμηθευτεί την απαιτούμενη ποσότητα αλατιού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι, συνεχίζει να λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση στη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων (Μυκάλης 51, Καμίνια, τηλ: 216 8003076, 216 8003077), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά είναι σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επιφέρει η κακοκαιρία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν στην πόλη, προκειμένου να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε με στοχευμένες ενέργειες σε όσους περισσότερους δρόμους μπορούμε. Πρόκειται για ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, καθώς η κακοκαιρία εντείνεται και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου για τη μεγάλη τους προσπάθεια και όλους όσοι συμβάλλουν υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Με δεδομένο ότι τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι έντονα, καλώ τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους».

Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΣτην πρώτη γραμμή ο Δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΣτην πρώτη γραμμή ο Δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΣτην πρώτη γραμμή ο Δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button