Δελτία τύπου

Ο Δήμος Πειραιά δημιουργεί ένα σύγχρονο υπαίθριο skate park στην πλατεία αλληλεγγύης

Ο Δήμος Πειραιά δημιουργεί ένα σύγχρονο υπαίθριο skate park στην πλατεία αλληλεγγύηςΈνα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα υπαίθρια Skate Park στην Ελλάδα, θα δημιουργηθεί στον Πειραιά στην πλατεία Αλληλεγγύης (34ου Συντάγματος Πεζικού), το οποίο θα προσφέρεται  για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς (skateboarding, ΒΜΧ και inline skating).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής, τόσο αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης όσο και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των διαφόρων χρηστών.

Το πάρκο Skate καταλαμβάνει περίπου 700,00 m2 (σχεδόν το ήμισυ της πλατείας Αλληλεγγύης). Περιλαμβάνει διαμορφωμένες ζώνες όδευσης, οι οποίες καταλήγουν σε πλάτωμα, το οποίο διαθέτει εξέδρα. Περιμετρικά θα διαμορφωθούν  παρτέρια με βλάστηση – φύτευση. Η εξέδρα θα διατηρηθεί λόγω της καταλληλότητάς της για την υποδοχή των θεατών ή και των διαφόρων χρηστών του πάρκου.

Μετά από πρόταση του Ο.Π.Α.Ν. για  τη συγκεκριμένη πλατεία το θέμα εγκρίθηκε από την Β΄ Δημοτική Κοινότητα και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δημιουργεί ένα σύγχρονο υπαίθριο Skate Park, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας έναν κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Η πλατεία Αλληλεγγύης που θα φιλοξενεί το νέο Skate Park θα αναμορφωθεί πλήρως και θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, έτσι ώστε όλοι όσοι αναζητούσαν έναν χώρο για να εξασκήσουν το άθλημά τους όπως είναι το Skateboard, αλλά και άλλα παρεμφερή χόμπι  ιδιαίτερα δημοφιλή στην πόλη μας, να έχουν το δικό τους οργανωμένο σημείο. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι ότι με τη δημιουργία του Skate Park στην πλατεία Αλληλεγγύης, οι νέοι θα μπορούν να αθλούνται χωρίς να επιβαρύνουν μνημεία της πόλης, όπως είναι ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου, ο οποίος χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια γι αυτόν τον σκοπό, με αποτέλεσμα να υφίσταται φθορές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μια πλατεία της πόλης μας θα πάρει ζωή και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους ανθρώπους. Άλλωστε, επιθυμία μας είναι να είμαστε κοντά στους νέους και να υλοποιούμε παρεμβάσεις γι αυτούς, δημιουργώντας παράλληλα υποδομές για  άθληση. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό αυτού του πρωτοποριακού χώρου άθλησης».

 

 Ο Αντιδήμαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Δημήτρης Αράπης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ως Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού, που ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την κατασκευή ενός σύγχρονου Skate Park στην πλατεία Αλληλεγγύης. Είναι ένα έργο το οποίο θα αναδείξει μία πλατεία η οποία είναι αναξιοποίητη για αρκετό διάστημα και θα της δώσει ζωή μιας και το άθλημα αυτό κυρίως «αγκαλιάζεται» από νεαρές ηλικίες. Ένας ακόμη  λόγος που προτάθηκε η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου είναι διότι υπάρχει μέριμνα απέναντι στα παιδιά – χρήστες που ασχολούνται με το άθλημα αυτό μιας και θα πιστοποιηθεί κατά την ολοκλήρωσή του, ώστε να είναι ασφαλές για τους χρήστες του. Η καθημερινή εικόνα που επικρατεί στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου ενέχει κινδύνους τραυματισμού των χρηστών και των περαστικών, καθώς και το ενδεχόμενο πιθανής φθοράς των μαρμάρων. Προχωρήσαμε ως  Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού στη σύνταξη της μελέτης και ευελπιστούμε να παραδώσουμε όσο το συντομότερο δυνατόν το πάρκο στους πολίτες του Πειραιά, καθώς και της ευρύτερης περιοχής μιας και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Skate Park της χώρας».

 

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν. στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονου Skate Park στην πλατεία Αλληλεγγύης. Η πρόταση αυτή έγινε λαμβάνοντας υπ όψιν αρκετές σημαντικές παραμέτρους, αρχικά μία από αυτές ήταν μετά από συνομιλίες με νέους της πόλης μας που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος / χόμπι τους, σε δεύτερο χρόνο αξιολογήσαμε την μεγάλη ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά και άλλων αθλημάτων που μπορούν να πραγματοποιούνται στη νέα αυτή πλατεία, όπως το BMX, roller skates κλπ. Ο Πειραιάς μας, για ακόμη μία φορά, θα βρεθεί δίπλα στους νέους και θα είναι με αυτή την υψηλών προδιαγραφών πίστα, πρωτοπόρος και πόλος έλξης για νέους και νέες σε όλη την Αττική».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button