Δελτία τύπου

Διαδικτυακές Χριστουγεννιάτικες ευχές, ιδέες και εργασίες από τα παιδιά και τους παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Ta φετινά Χριστούγεννα εορτάζονται διαφορετικά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, ωστόσο τα παιδιά και οι παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Σταθμών επέλεξαν ένα ξεχωριστό τρόπο να μάς βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, στο site του Δήμου Πειραιά και στον σύνδεσμο https://vrefdhmoupeiraia.blogspot.com δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος χώρος, στον οποίο τα παιδιά προβάλλουν τις ιδέες, τις ευχές και τις εργασίες τους για τα Χριστούγεννα. Μέσα απ΄ αυτόν τα παιδιά στέλνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού για  έναν καλύτερο κόσμο. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ta περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία  του κορωνοϊού που έχουν επιφέρει την αναστολή λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην έκφραση των παιδιών ενόψει των Χριστουγέννων. Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους και μέσα από το φιλόξενο βήμα της  ιστοσελίδας του Δήμου, τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών,  στέλνουν τα δικά τους μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης, προβάλλουν τις εργασίες και τις ιδέες τους, βιώνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι τους, να απασχολούνται με εορταστικές  δραστηριότητες,  να δημιουργούν, να χαμογελούν. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς».

 

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης  και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου,  σε δήλωσή της,  επεσήμανε:

«Φέτος τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας συμμετέχουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων με ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο. Μέσα από τον ιστότοπο του Δήμου μας, απευθύνονται σε όλον τον κόσμο με τις δικές τους δημιουργίες, ευχές και μηνύματα.  Μπαίνοντας  σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, μάς μεταφέρουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών  για την εργατικότητα και τον ζήλο που καθημερινά επιδεικνύουν, αλλά και τον σύμβουλο του Δημάρχου κ. Βασίλη Καραγιάννη για την πολύτιμη συμβολή του.
Επίσης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που εμπιστεύονται  τα 
παιδιά τους  στην «αγκαλιά» των Βρεφονηπιακών Σταθμών και πάνω από όλους ευχαριστώ τα παιδιά που γι΄ αυτά προσπαθούμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι.  Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία πάνω από όλα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button