Δελτία τύπου

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η διαδικτυακή λειτουργία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Πειραιά για τους μαθητές της πόλης μας

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, συνεχίζονται οι διαδικτυακές  δραστηριότητες των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (e- ΚΔΑΠ) του Δήμου Πειραιά.

Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με τη βοήθεια των δασκάλων τους  συμμετέχουν διαδικτυακά σε ποικίλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, μαθαίνουν τα κάλαντα, κατασκευάζουν στολίδια για το δένδρο, φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα, ζωγραφίζουν  χριστουγεννιάτικες κάρτες και γράφουν γράμμα στον  Άι Βασίλη.

Μάλιστα,  την  Τετάρτη η Αντιδημάρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη και η  Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου μοίρασαν τα δώρα στις μαμάδες, καθώς και τα γράμματα που έστειλε ο Άι Βασίλης στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα  e-ΚΔΑΠ  συμμετέχουν δωρεάν  και χωρίς voucher τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά  «Ο Καλός Ποιμήν».

Υπενθυμίζεται, ότι τα e-ΚΔΑΠ, είναι μια ξεχωριστή εκπαιδευτική, αλλά και ψυχαγωγική δραστηριότητα για μαθητές της πόλης μας, η οποία γίνεται καθημερινά διαδικτυακά σε προγραμματισμένες ώρες και  προσφέρεται δωρεάν (για τους κατόχους voucher).

Το e-ΚΔΑΠ θα συνεχίσει να είναι κοντά στα παιδιά όλες τις μέρες των γιορτών και θα τα απασχολεί με πολλές δραστηριότητες.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Στα e-ΚΔΑΠ του Δήμου Πειραιά τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά τις γιορτινές αυτές ημέρες με ποικίλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Είναι σημαντικό για εμάς, κυρίως τη  δύσκολη   αυτή περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, να στηρίζουμε τα παιδιά και τους γονείς τους, προσφέροντας τους μέσω της τεχνολογίας ποικίλες εορταστικές δραστηριότητες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι μικροί  μαθητές  περνούν  δημιουργικά  τον χρόνο τους, ψυχαγωγούνται και μπαίνουν στο πνεύμα των εορτών μέσα από αυτές τις διαδικτυακές δράσεις ».

 

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η διαδικτυακή λειτουργία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Πειραιά για τους μαθητές της πόλης μαςH Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη,  σε δήλωσή της, τόνισε :

«Δοθέντος ότι η πανδημία δεν μας επέτρεψε τη δια ζώσης λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, προχωρήσαμε άμεσα στη διαδικτυακή λειτουργία τους έτσι ώστε να συμβάλουμε, όσο είναι εφικτό, στην  ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.  Στόχος μας, μέσα από ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, να συνδράμουμε στη διεύρυνση των γνώσεων και την ανάπτυξη των κλίσεων των μικρών μαθητών της πόλης μας, αλλά και στην επαφή τους με τα ήθη και έθιμα μας ώστε – έστω και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές –  να ψυχαγωγηθούν και να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων».

 

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η διαδικτυακή λειτουργία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Πειραιά για τους μαθητές της πόλης μαςΗ Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου, ανέφερε σε δήλωσή της:

«Η επιθυμία μας να ήμαστε κοντά στα παιδιά, μας οδήγησε να προσαρμοστούμε γρήγορα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ηλεκτρονική πραγματικότητα. Παρόλο που οι δραστηριότητές μας γίνονται διαδικτυακά, προσπαθούμε το πρόγραμμά μας να είναι διαδραστικό και έτσι η συμμετοχή των παιδιών να γίνεται με  μεγάλη χαρά. Αυτές τις διαφορετικές γιορτές που θα περάσουμε όλοι μας, εμείς θα ήμαστε διαδικτυακά μέσα σε κάθε σπίτι και θα τραγουδάμε, θα μαγειρεύουμε και θα περνάμε όμορφα με όλα τα παιδιά, παραμένοντας ασφαλείς. Καλές γιορτές, με υγεία!!!».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button