Δελτία τύπου

Μείωση 40% σε όλα τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων για το τρέχον σχολικό έτος και ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών για το 2019-2020 από τον Δήμο Πειραιά

Σημαντική μείωση κατά 40% σε όλα τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων για το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στην τελευταία του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται και ρύθμιση των οφειλών μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων για τη δεύτερη δόση του 2019-2020, σε έως δώδεκα μηνιαίες δόσεις.

Ο Δήμος Πειραιά είναι από τους πρώτους Δήμους που έσπευσε να εφαρμόσει την ευνοϊκή ρύθμιση του Ν.4735/2020 για τη στήριξη των μισθωτών των σχολικών κυλικείων, των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί από την  αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και από τις καταλήψεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, μειώνει δραστικά κατά 40% τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων για το 2020-2021 και διευκολύνει παράλληλα την καταβολή των οφειλών τους, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του  στους μισθωτές σχολικών κυλικείων, οι οποίοι πλήττονται οικονομικά από τις κλειστές σχολικές μονάδες. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες προηγούμενες αποφάσεις ευνοϊκών ρυθμίσεων και απαλλαγών δημοτικών τελών σε διάφορες κατηγορίες πολιτών και επαγγελματιών, που έχουν στόχο την ουσιαστική στήριξη όσων έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να δείχνει με αίσθημα ευθύνης το κοινωνικό του πρόσωπο και να στηρίζει όλους όσοι έχουν ανάγκη».

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, επεσήμανε:

«Επιθυμώντας να ανακουφίσουμε και αυτούς τους επιτηδευματίες που επλήγησαν από την πανδημία, αξιοποιήσαμε την ευεργετική διάταξη του πρόσφατου νόμου, που δίνει στα Δημοτικά Συμβούλια τη δυνατότητα, αφενός της ρύθμισης των οφειλών του προηγουμένου έτους σε έως 12 μηνιαίες δόσεις για  μισθώματα των κυλικείων που λειτουργούν μέσα στις δημόσιες σχολικές μονάδες και αφετέρου της μείωσης των μισθωμάτων του τρέχοντος έτους,  που αποφασίσαμε να είναι οριζόντια ύψους 40% για όλους».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button