Δελτία τύπου

Ψήφισμα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την διέλευση φορτηγών οχημάτων του ΟΛΠ από την Πόλη και τις εκτελούμενες εργασίες στο Ταφικό Μνημείο του Θεμιστοκλή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη σημερινή  έκτακτη συνεδρίαση με θέμα: «Συζήτηση σχετικά με τη διέλευση από την πόλη του Πειραιά φορτηγών οχημάτων του Ο.Λ.Π. και εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή» και αφού μέσα από τη συζήτηση και την προσκόμιση των εγγράφων  του Υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με τις εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή, τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε,  εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά:

 

  1. Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την έντονη διαμαρτυρία του για την έως σήμερα μη ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της Μ.Π.Ε. αλλά και την κατάθεση της  Σ.Μ.Π.Ε., όπως ορίζει η σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Ο.Λ.Π. Α.Ε.
  2. Καλεί άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε όλες τις ενέργειες για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των  κατοίκων του Δήμου  Πειραιά, εντάσσοντας στην έγκριση Μ.Π.Ε. και τους όρους που διατυπώθηκαν από το Δ.Σ. Πειραιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
  3. Ο Δήμος Πειραιά απαιτεί από όλες τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα εξετάζει κάθε νομικό και διοικητικό εργαλείο για την άμεση διακοπή της διέλευσης βαρέων οχημάτων (που προορίζονται για το έργο επέκτασης του νοτίου προβλήτα κρουαζιέρας) από την πόλη έως την έγκριση της Μ.Π.Ε.

 

Να σημειωθεί ότι, στην έκτακτη  συνεδρίαση συμμετείχαν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, κ. Γιάννης Μελάς, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, κα Νόνη Δούνια  και κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης και ο Διευθυντής έργων του Ο.Λ.Π. κ. Χρήστος Γερακαράκης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button