Δελτία τύπου

Συνάντηση στον Δήμο Πειραιά για έργα περιβάλλοντος κοινωνικής πολιτικής και του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Συνάντηση του  Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Διευθύνοντα  Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) κ. Σπυρίδων Σπυρίδωνα, πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού  και  Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, καθώς και διευθυντικά υπηρεσιακά στελέχη από τους δύο φορείς.

 

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το έργο : «Λειτουργία δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των Δήμων και των φορέων τους, ως δυνητικών δικαιούχων του Τομέα Περιβάλλοντος του Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. 2014-2020», του Επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ : «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».  Το έργο υλοποιεί η Ε.Ε.Τ.Α.Α., με σκοπό την  υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών και των αιρετών οργάνων του Δήμου για την αξιοποίηση των πόρων του Ε.Σ.Π.Α. και του Ταμείου Συνοχής σε έργα περιβάλλοντος.

Συζητήθηκαν επίσης, θέματα που έχουν προκύψει ενόψει της εφαρμογής του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ειδικής συνάντησης επί του θέματος, μεταξύ των εκπροσώπων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Τέλος, συζητήθηκε και η πορεία του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στον Δήμο Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ στο Δημαρχείο Πειραιά με τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρο Σπυρίδων, καθώς και με άλλα στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α.. Συζητήσαμε για μια σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων και ενεργειών, από τις οποίες μπορεί να υποστηριχθεί ο Δήμος τεχνικά, ως προς την αξιοποίηση των πόρων του Ε.Σ.Π.Α. και του Ταμείου Συνοχής σε έργα περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας μέσω των νέων τεχνολογιών, καθώς και στην τεχνική υποστήριξη από πλευράς Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ωρίμανση μελετών του Δήμου μας. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση, στην οποία θα εξειδικεύσουμε αυτή τη συνεργασία, η οποία εφόσον εξελιχθεί και ολοκληρωθεί, μπορεί να συμβάλλει προκειμένου ο Δήμος Πειραιά να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός ως προς τα έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει στην πόλη μας».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. κ. Σπύρος Σπυρίδων δήλωσε:

«Με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, η οποία αποτελεί την αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας με στόχο την υποβοήθηση του Δήμου να υλοποιήσει το προγραμματισμένο φιλόδοξο αναπτυξιακό του έργο, που δεν αφορά μόνο τον Δήμο του πρώτου λιμανιού, αλλά επηρεάζει τη συνολική ανάπτυξη της χώρας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button