Δελτία τύπου

Aναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά

Σε αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών προχώρησε ο Δήμος Πειραιά σε πλατείες, κήπους και διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να υπάρξει περισσότερο πράσινο και να είναι καθαροί και περιποιημένοι οι κοινόχρηστοι χώροι στον Πειραιά.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί εργασίες ανάπλασης στις πλατείες Φρεαττύδος, Πηγάδας, Ν. Λεγάκη, Τερψιθέας, στη νησίδα επί της Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και στην παραλία Βοτσαλάκια όπου ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέμβαση για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου.

Εκτός από τη φύτευση εποχιακών φυτών και λουλουδιών οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου εγκατέστησαν καλαίσθητες περιφράξεις στους κήπους, τοποθέτησαν νέα παγκάκια και αυτόματο σύστημα ποτίσματος και προχώρησαν στη συντήρηση του πρασίνου, ομορφαίνοντας γωνιές της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης, αναμόρφωσης και εξωραϊσμού πλατειών και χώρων πρασίνου στις γειτονιές του Πειραιά. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι να γίνουν περισσότερο ελκυστικοί, προσβάσιμοι, λειτουργικοί, αισθητικά καλύτεροι και ομορφότεροι, ώστε να κάνουν την παραμονή των δημοτών σε αυτούς πιο ευχάριστη. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητα για το πράσινο στην πόλη, να αυξήσει τα ποσοστά του ανά κάτοικο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η διατήρηση των πλατειών σε ένα καλό επίπεδο, χωρίς τα φαινόμενα βανδαλισμών και αισθητικής ρύπανσης είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να καλέσω τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας να σεβαστούν τους δημόσιους χώρους και να τους προστατεύσουν, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνησε δήλωσή της, ανέφερε ότι οι σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται σε κήπους, πλατείες και νησίδες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, καθώς όπως επεσήμανε, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργούνται εστίες πρασίνου στον Πειραιά, έτσι ώστε η πόλη μας να βελτιωθεί αισθητικά και οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά να απολαμβάνουν τους χώρους καθαρούς και περιποιημένους.

Video από τις αναπλάσεις πρασίνου στην πόλη: https://bit.ly/3jqI0vk

Aναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά Aναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά Aναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά Aναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button