Δελτία τύπου

Oμάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19

Ενημερωτική δράση σχετικά με τα νέα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ξεκίνησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από το πρωί,  ομάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19,  κινούνται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, δίνοντας έμφαση σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στάσεις λεωφορείων, πλατείες,  εμπορικούς δρόμους, λαϊκές αγορές, παιδικές χαρές και άλλους εξωτερικούς χώρους.

Συνολικά 35 άτομα σε συνεργεία δύο ατόμων και με ομοιόμορφη ένδυση, κινούνται με αυτοκίνητα στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες Πειραιά, προσφέρουν μάσκες ατομικής προστασίας σε όσους δεν διαθέτουν  και ενημερώνουν τους δημότες για τα νέα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας.

 

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 

«Ξεκινήσαμε μια σημαντική δράση συμβουλευτικού χαρακτήρα στον Δήμο Πειραιά για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19. Δυστυχώς βλέπουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Δεκαέξι  ομάδες των 2 ατόμων κινούνται με αυτοκίνητα στις 5 Δημοτικές Κοινότητες, επισκέπτονται σημεία που παρατηρείται συνωστισμός και ενημερώνουν τους πολίτες για τα ισχύοντα μέτρα.

Ως Δήμος Πειραιά έχουμε υλοποιήσει, από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία τη χώρα μας, μια σειρά ενεργειών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και πιστεύω πως η Αυτοδιοίκηση γενικότερα,  παρά τα όποια προβλήματα, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα  και χαίρομαι γιατί ήδη ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία.

Μέσα από αυτή την ενέργεια, θέλουμε επίσης να περάσουμε και το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να συντασσόμαστε με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να προστατεύσουμε το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας».

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/331lqob

Oμάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19 Oμάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19 Oμάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19 Oμάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19 Oμάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button