Δελτία τύπου

Εκθέσεις ζωγραφικής στον Πειραιά στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020»

 

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις πραγματοποιούνται στην πόλη, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020».

Στα εγκαίνια της ομαδικής  έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα: «Η τέχνη συναντά τη θάλασσα» στην Γκαλερί Καψιώτη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Επίσης, η έκθεση  ζωγραφικής της Ελένης Γιοσμά «Ψυχής Κάλεσμα» που διοργανώνει το «Ζω στο Πειραιά» στο Νεοκλασικό Κτήριο της Κανθάρου, στην οποία παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Καθόλη τη διάρκεια των εκθέσεων τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η  γκαλερί Καψιώτη είναι μια από τις παλαιότερες γκαλερί της πόλης.  Επεσήμανε ότι παρουσιάζονται έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, συνεχάρη τους διοργανωτές της έκθεσης και ευχήθηκε να πάει όσο καλύτερα μπορεί, σε μια δύσκολη συγκυρία. Κλείνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «ο πολιτισμός έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς και είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε όλους τους χώρους πολιτισμού στον Πειραιά».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κυρία Ανδριάνα Ζαρακέλη, τόνισε:

«Για άλλη μια χρονιά η Τέχνη και ο Πολιτισμός έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων των «Ημερών Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. Η έκθεση ζωγραφικής «Ψυχής Κάλεσμα» προσέφερε σε όσους είχαν την χαρά να την απολαύσουν ένα υπέροχο καλλιτεχνικό ταξίδι στον έρωτα, τη θάλασσα και τον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.  Μέσα από τη διοργάνωση του «Ζω στον Πειραιά» και την καλλιτεχνική μάτια της πολλά υποσχόμενης ζωγράφου, Ελένης Γιοσμά το νεοκλασικό κτήριο της Κανθάρου γέμισε με έντονα συναισθήματα, δίνοντας μια διέξοδο στους Πειραιώτες από τη δύσκολη καθημερινότητα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button