Δελτία τύπου

Έναρξη μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου στο πρότυπο μουσικό κέντρο Πειραιά

 

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζοντας μια πορεία 27 ετών στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη του Πειραιά, ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της μουσικής τέχνης.

Αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που παρέχει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές και θεωρείται το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που δίνει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Παράλληλα λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακής, Λαϊκής και Μοντέρνας Μουσικής.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. Διαθέτει αίθουσα συναυλιών, studio ηχογραφήσεων και κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, που εγγυώνται την ασφαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, το σχολικό έτος 2020-2021 θα δοθούν 20 υποτροφίες φοίτησης στα τμήματα του Π.Μ.Κ.Π., που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων. Οι υποτροφίες θα παρέχονται βάσει οικονομικών και εκπαιδευτικών κριτηρίων, σε σπουδαστές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολίτες με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία) και αριστούχους σπουδαστές κατόπιν εισήγησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Π.Μ.Κ.Π.

Στο Π.Μ.Κ.Π. λειτουργούν τα εξής μουσικά σύνολα: Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, Παιδική Χορωδία και Κιθαριστική Ορχήστρα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές του Ωδείου, ενώ κατόπιν ακροάσεως μπορούν να συμμετέχουν και σπουδαστές εκτός Ωδείου. Οι πρόβες θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην αίθουσα συναυλιών του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού

COVID-19.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Είμαστε διπλά περήφανοι για το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Πειραιά, γιατί εκτός του ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την επίσημη έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτέμβρη, πετύχαμε να είμαστε και απολύτως έτοιμοι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους  μαθητές μας.

Η νέα σεζόν επιφυλάσσει ιδιαίτερα ευχάριστες δράσεις για το μουσικό ταξίδι των μελών του ΠΜΚΠ, που εκτός του υψηλού επιπέδου των μαθημάτων που διδάσκονται από εξαιρετικούς καθηγητές, θα φροντίσουμε να εντάξουμε και νέα τμήματα που θα αφορούν στην επαγγελματική καθοδήγηση των μαθητών μας, σε νέα ψηφιακά εργαλεία, στις νέες τεχνολογίες και πως αυτές θα γίνουν το βοήθημα στην επαγγελματική τους μουσική αποκατάσταση.

Μαζί με τον κ. Βασίλη Μαστοράκη, Δ/ντη του ΠΜΚΠ αλλά και των καθηγητών έχουμε όχι απλά να προσφέρουμε πλήρεις και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές, αλλά και ουσιαστική μάθηση.

Περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα μέσα από το ίδιο το ΠΜΚΠ, εύχομαι ολόψυχα καλή και ασφαλή διδακτική μουσική χρονιά».

 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε ημέρα, 9:00 – 21:00, στη γραμματεία του Ωδείου.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: 9.00 – 21.00 (Δευτέρα με Παρασκευή)

Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά

210 4205663 dimotikoodeiopeiraia@gmail.com

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

 Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

 Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο site του Ο.Π.ΑΝ.: www.opanpireas.gr

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button