Δελτία τύπου

Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά –Social Innovation Piraeus

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά –Social Innovation Piraeus», από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω παρεμβάσεων, συντονισμού και επιτήρησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στον Δήμο Πειραιά.

Επιδίωξη  είναι επίσης,  ο εντοπισμός και η  καταγραφή αναγκών,  καθώς και η  αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, προκειμένου να εξαλειφθεί η κοινωνική περιθωριοποίηση και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της βιώσιμης  κοινωνικής ανάπτυξης και της εξωστρέφειας, όπως και στην καθιέρωση μηχανισμών και πρακτικών για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των δυσμενών αποτελεσμάτων της οικονομικής ύφεσης και των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19.

Τελικός στόχος είναι να προκύψει ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό δίκτυο (hub) στον  Δήμο Πειραιά με κοινωνικό πρόσημο.

 

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

 «Στόχος μας με το πρόγραμμα «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά –Social Innovation Piraeus» είναι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο συμπολίτες μας που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Πρόκειται για ακόμα ένα χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιούμε για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Μέσω του σημαντικού αυτού προγράμματος καταγράφουμε τις ανάγκες, ενισχύουμε τις κοινωνικές παροχές του Δήμου, καταπολεμούμε τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και χρειάζονται τη στήριξή μας».

 

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Στόχος του προγράμματος «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά» είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των συνανθρώπων μας και για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν από το κεντρικό κράτος. Σε αυτά τα προβλήματα εμείς απαντάμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, με συνέπεια και ακρίβεια στις πράξεις μας, πάντα με την κοινωνία και το γενικό συμφέρον ως αποκλειστικό μέλημα.

Ευελπιστούμε, με το χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους πρόγραμμα «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης» να κάνουμε πράξη αυτό που λέει και το όνομά του, απλώνοντας μία «κοινωνική ομπρέλα» σε όσους το έχουν ανάγκη, αμβλύνοντας τις ανισότητες, την κοινωνική περιθωριοποίηση και προστατεύοντας αγαθά όπως η υγεία, η εργασία, η στέγαση και η εκπαίδευση. Με δράσεις και ενέργειες τους επόμενους μήνες στοχεύουμε να εντοπίσουμε ακριβώς τα προβλήματα, στην πραγματική τους διάσταση και να προβούμε σε στοχευμένες ενέργειες για την ολιστική αντιμετώπισή τους. Γιατί η αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας, για εμάς δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button