Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ανακαινισμένη παιδική χαρά του Προφήτη Ηλία

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε χθες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρη Αράπη και  τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο, την ανακαινισμένη παιδική χαρά του Προφήτη Ηλία, η οποία ανακατασκευάσθηκε πλήρως  από τον Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Η παιδική χαρά έχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και περιλαμβάνει  σύγχρονα παιχνίδια και δάπεδα, ειδικά όργανα και παιχνίδια για άτομα με αναπηρία, ενώ η συνολική εικόνα της διακρίνεται από καλαισθησία και υψηλή  αισθητική.

Υπενθυμίζεται, ότι τα τελευταία 6 χρόνια, ο Δήμος Πειραιά έχει προχωρήσει στη δημιουργία και στην ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη.

Οι παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» είναι:

1) Οδός Ιππολύτου (Α΄ Κοινότητα)

2) Ρόδον το Αμάραντον (Α΄ Κοινότητα)

3) Πλατεία Κανάρη (Β΄ Κοινότητα)

4) Προφήτης Ηλίας (Β΄ Κοινότητα)

5) Οδός Κλεμανσώ (Β΄ Κοινότητα)

6) Αγίου Κωνσταντίνου (Β΄ Κοινότητα)

7) Τετρακώμων και Κομοτηνής-Απόλλωνα (Δ΄ Κοινότητα)

8) Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Λουξ) (Δ΄ Κοινότητα)

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ανακαινισμένη παιδική χαρά του Προφήτη ΗλίαΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε  ότι αισθάνεται  ιδιαίτερα χαρούμενος από το αποτέλεσμα της ανακατασκευής, λέγοντας πώς παραδόθηκε στα παιδιά της πόλης μας μία πολύ όμορφη παιδική χαρά με σύγχρονα παιχνίδια και με όργανα για άτομα με αναπηρία, καθώς όπως ανέφερε: «θέλουμε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν».  Επεσήμανε ότι κύριο μέλημα όλων, Δημοτικής Αρχής και  δημοτών, πρέπει να είναι η προφύλαξή της από καταστροφές και βανδαλισμούς, προσθέτοντας ότι δεν είναι εύκολο ο Δήμος να φυλάει 45 παιδικές χαρές, 24 ώρες το 24ωρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην συνολική προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Πειραιά, λέγοντας ότι  τα τελευταία 6 χρόνια ανακαινίζει διαρκώς παιδικές χαρές και ειδικά το τελευταίο διάστημα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  έχουν ανακαινιστεί παιδικές χαρές στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, έχουν εξοπλιστεί με πιο όμορφα και πιο ωραία παιχνίδια, κι έχουν γίνει πιο καλαίσθητες. Υπογράμμισε τέλος, ότι στόχος της Δημοτική Αρχής είναι να διαθέτει ο Δήμος όσο το δυνατό καλύτερες και πιο ασφαλείς παιδικές χαρές.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ανακαινισμένη παιδική χαρά του Προφήτη ΗλίαΟ Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρη Αράπης, δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά   γιατί παρέδωσε ο Δήμος  μια νέα παιδική χαρά  ανακατασκευασμένη, στην όμορφη περιοχή του Προφήτη Ηλία.  Υπογράμμισε ότι η παιδική χαρά  περιλαμβάνει σύγχρονα παιχνίδια που παρέχουν  ασφάλεια για τα παιδιά, σύγχρονα δάπεδα και συνθετικό χλοοτάπητα. Σημείωσε ότι ο χώρος ήδη έχει αγκαλιαστεί από τους γονείς και τα παιδιά της περιοχής. Καταλήγοντας, ο κ. Αράπης τόνισε: «Στόχος είναι να  διαφυλάξουμε  αυτόν τον χώρο για το καλό όλων – και  των παιδιών  και των  γονιών τους. Συνεχίζουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει για την ανάπλαση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών».

 

Ο Πρόεδρος της Β΄  Δημοτικής Κοινότητας κ.  Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Αράπη για αυτή την πολύ όμορφη παιδική που διαθέτει πλέον η περιοχή του  Προφήτη Ηλία. Είναι πολύ σημαντικό έργο – πρόσθεσε – διότι τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται να ψυχαγωγούνται και να αθλούνται μαζί με τα παιδιά  με ειδικές ανάγκες.  Τέλος, ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε τη σημαντική  θέση στην οποία  βρίσκεται η συγκεκριμένη παιδική χαρά,  συμπληρώνοντας ότι  έτσι όπως έχει διαμορφωθεί  είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση της και πολύ εύκολη η χρήση της  από τα παιδιά.

Video με δηλώσεις

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button