Δελτία τύπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καταδικάζει με ψήφισμά του την απόφαση Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε κατά πλειοψηφία, ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης Ερντογάν, να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί.
 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καταδικάζει την απόφαση  της  Τουρκικής  Κυβέρνησης  Ερντογάν, να μετατρέψει  τον Ναό  της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο  της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση της μετατροπής της, από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, υπηρετεί ξεκάθαρα το μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος της γειτονικής μας χώρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και τα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, ως πολιτιστικού μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button